Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Glenn Hysén

Jag skulle göra allt för Blåvitt – och gärna inom föreningen

Hittills har IFK Göteborg haft en tuff säsong och Glenn Hysén uppmanar nu supportrarna att stötta laget. Foto: CARL SANDIN/BILDBYRÅN
"Själv skulle jag göra allt för Blåvitt, gärna inom föreningen", skriver Glenn Hysén.

Vi som är från Göteborg åker aldrig hem med sorg.

Så var det ju, men så är det inte längre. Och då behöver gubbarna på planen oss supportrar mer än någonsin.

Själv skulle jag göra allt för Blåvitt, gärna inom föreningen.

Nästa match som spelas i dag mot Brommapojkarna måste Blåvitt bara vinna. Då får man lite andrum. Förlorar man den blir jag orolig på riktigt. Då närmar vi oss ett kval och det vill jag inte uppleva igen.

Jag kommer ihåg kvalmötet mot Frölunda 2002. Vilken ångest, fy fan va hemskt det var. 

Nu tror och hoppas jag att de löser detta, men då gäller det att vi supportrar också är med på tåget. Som gammal spelare vet jag hur mycket det betyder och Blåvitt har verkligen underbara fans.

 

LÄS MER: Legendarens krav: Sparka Mats Gren

 

Ta matchen mot Elfsborg, till exempel – vilken stämning det var! Fansen sjöng hela vägen in i kaklet, de var enorma. 

Men det buas en hel del nuförtiden också. Och det är klart att man blir besviken som hängiven supporter när det går åt helvete. Samtidigt måste man ha realistiska förväntningar och inse att det finns en ekonomi att förhålla sig till.

IFK kan inte köpa vilka spelare som helst, de pengarna finns inte. 

Kan du inte köpa så måste du producera själv. Men min känsla utan att ha några siffror på det är att det inte kommer upp så många underifrån just nu. Man satsar mycket pengar på akademin, men verkar inte få så mycket utdelning.

Talangerna runtom i landet väljer tyvärr inte Blåvitt längre. På 90-talet var det IFK Göteborg alla ville spela i, men nu är det Malmö, AIK och Hammarby som gäller i första hand, tyvärr.

Men förhoppningsvis är det något på gång nu. 17-åringarna tog ju sig till final i Gothia Cup nyligen och där finns det nog någonting att hoppas på för framtiden. För får man inte talangerna så tjänar man heller inga pengar på spelarförsäljningar. Det blir en ond spiral.

Nu har vi det lag vi har och de kan väl egentligen inte göra så väldigt mycket mer än de gör. Samtidigt, så dåligt som de ligger till nu, så illa är det inte. Laget är bättre än så.

 

LÄS MER: Glenn Hysén: Så jävla gött om Blåvitt vinner

 

Det handlar om självförtroende. Så fort man får ett mål i baken så blir det ängsligt och så backar man tillbaka i stället för att gå framåt. Det riktas mycket kritik mot ledningen nu. Sportchefen Mats Gren och tränaren Poya får en hel del skit. Vad Mats Gren gör och inte gör, vet jag inte så mycket om. Men Poya Asbaghi är en suverän gubbe. 

Han har idéer, och det behöver Blåvitt. Man kan inte leva kvar i det gamla hur länge som helst.

Men allt det gamla ska man inte kasta ut, bara för att det är gammalt. Sådana som har varit i föreningen tidigare, gamla spelare, tror jag har mycket att bidra med.

Det var guld värt när Torbjörn Nilsson kom in, till exempel. Han är ju en ikon och var väldigt uppskattad vad jag har hört. Varför han lämnade, om det berodde på honom själv eller något annat, vet jag faktiskt inte.

Själv skulle jag också gärna vara med på något sätt, inom föreningen. Men just nu hinner jag inte – jag har för mycket annat – och någon fråga från IFK har jag ändå aldrig fått.

Det är väl ingen som tar mig på allvar, jag kanske är för flamsig. Men att jag skulle hjälpa Blåvitt i alla väder, det är inget skämt.

Ha d' gott!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!