Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Glenn Hysén

Jag och Johannes Brost låg som två pajasar i en säng

Johannes Brost medverkade i Let's Dance våren 2017. Foto: PÄR BÄCKSTRAND / TV4

Johannes Brost var en glädjespridare av stora mått och att han har gått bort är så tråkigt.

Jag träffade honom säkert tio-tolv gånger i olika sammanhang och det var alltid lika trevligt.

Man mådde alltid så bra när man stötte på honom.

Först kan jag väl erkänna att han inte var någon vidare fotbollsspelare. Han var inte så bra på att träffa bollen och saknade koordination.

Men man kan ju inte vara bra på allt, för precis som på fotbollsplanen var Johannes Brost en som spred oerhört mycket glädje omkring sig i vanliga livet. Jag kommer ihåg en gång som en tv-kanal hade kontaktat mig och honom. Jag vet inte vilken kanal det var, men vi skulle ligga tillsammans i en säng på ett hotell i Stockholm och så fick tittarna ringa in och ställa frågor.

Så skulle vi svara på frågorna, jag och han. Vi låg där som två pajasar i en säng och det var fruktansvärt roligt. Det skulle vara ett allvarligt program men jag vet att jag tittade på honom och tänkte att vad fan gör vi här?

En annan gång jag träffade Johannes var när jag var med i "Fångarna på fortet". Vi tävlade inte mot varandra, men där nere är det så att några olika program spelas in samtidigt och Johannes skulle vara med i ett annat. Vi satt där nere och drack bira och hade det hur roligt som helst.

 

LÄS MER: Johannes Brost död efter sjukdomskampen

 

Han och Kjell Bergqvist var väldigt bra kompisar och jag har stött på dem på olika tillställningar, men jag kanske ska ta det lite lugnt och inte berätta allt för mycket om det. Men Johannes Brost var en fantastiskt rolig människa.

Det här är för jävligt. Han blev 71 år och det är ingen ålder. Jag blev bara så ledsen när jag hörde att han somnat in. Jag visste att han var dålig, men det är chockartat att höra att en person som han har dött.

Det har varit många folkkära personer som har dött den senaste tiden, en annan är skådespelaren Micke Nyqvist. Han var ännu yngre, bara 56 år. Honom träffade jag bara en gång, men då var han skittrevlig. När man ser någon så mycket på tv som man gjorde med Micke så tror man ju nästan att man känner dem trots att det inte alls är så i verkligheten.

Jag vet att jag har skrivit det förut och det kanske är tjatigt, men sådana här stunder blir man påmind över hur jävla bra den gråa vardagen är. Man ska inte förringa det, utan det är dagens sanning. Vissa gnäller över tågtider och någon säger att det är tråkigt när det regnar. Men vad ska man göra åt det?

 

LÄS MER: Vännerna sörjer Johannes Brost

 

Tänk till lite i stället. Det finns saker som är riktigt jävliga och i jämförelse är andra problem bagateller. Johannes Brost hade alltid ett leende att bjuda på och man blev bara så glad när man såg honom.

"Rederiet" såg jag inte så mycket, så om hans roll där kan jag inte uttala mig så mycket. Däremot kommer jag aldrig att glömma när han var med i "Gäster med gester". I det programmet var han helt enorm och jag höll på att knäcka mig av skratt.

Johannes Brost kommer att vara saknad, för det var många i landet som älskade honom.

Vila i frid.

Ha d' gott!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!