Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Det finns inget som Anfield – och tänk om vi vinner titeln

Liverpool vann Champions League 2019.
Vinner Liverpool ligan firar jag med att gå bärsärk, lovar Glenn Hysén.
Foto: JAMES SPEAKMAN/MERCURY PRESS/SHUTTERS / JAMES SPEAKMAN/MERCURY PRESS/SHUTTERSTOCK SHUTTERS

Nyårslöften har jag inga eftersom jag aldrig håller dem. 

Men jag kan lova två andra saker – att jag ska vara ihop med min fru Camilla resten av livet och att fira Liverpools Premier League–titel med att gå bärsärk. 

Det är jävligt nära nu.

Jag har slutat med nyårslöften. Man säger att man ska gå ner si och så många kilo men gör ingenting åt det. Eller så säger man att man ska ut och resa till något ställe, men är kvar hemma. För många år sen var jag likadan, jag lovade massa saker men gjorde ingenting åt något av det. 

Det är en jäkla bra grej att sluta med, att hålla såna löften.

Ta träningen till exempel. 

Tanken är att gå ner åtta-nio kilo. Så börjar man och allt går fint. Sen åker man till Liverpool en helg, kollar på fotboll, dricker öl, spelar biljard och har det gött. Öl och biljard hör ihop sedan gammalt, det ingår i avtalet. Några rundor, lite mat, gott tjöt och så har man plötsligt gått upp tre kilo när man ställer sig på vågen hemma. 

Därför lovar jag ingenting sånt längre, och håller käften i stället.

Men det är det värt, att åka över till Liverpool. Det är för jävla roligt. 

En sak kan jag däremot lova, det är att jag kommer vara ihop med min fru Camilla i resten av livet. Så mycket kan jag säga. Om det inte kommer några sjukdomar eller annat jävelskap i vägen förstås. Men klarar man sig utan det så håller jag mitt löfte.

Hon tycker inte alls om sport och absolut inte om fotboll. Om jag hade tagit henne till Liverpool så att hon får uppleva stämningen tror jag faktiskt att det hade fått henne att smälta. Det finns inget som Anfield. Det har jag sagt till henne också. Men vi får se om det blir av.

Nu leder Liverpool ligan också. Fantastiskt. Alla har varit så otroligt bra i år. Henderson blir bara bättre och bättre. Och så har vi världens bästa ytterbackar. Laget är komplett, vi har världsklasspelare på alla positioner. Ungtupparna vann ju mot Evertons bästa lag också häromdagen. Framtiden är ljus. 

Klopp har varit jätteviktig för laget. Alla litar på honom och köper hans spelidé. Det ser man på dem. 

Sexton poängs försprång. Det är nära nu. Jag kommer vara på plats när Liverpool möter Aston Villa i mitten av april. Tänk om vi vinner titeln då. Den första på 30 år.

Då kommer jag gå bärsärkagång. Det kan jag lova.

Ha d' gott!