Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Glenn Hysén

Jag har verkligen inga problem med vintern

Glenn Hysén gillar vintern, speciellt när solen kikar fram, skriver han.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: PATRIK C ÖSTERBERG

Jag har verkligen inga problem med snö och vinter.

Som det är nu är det görskönt, och sol på det är underbart.

Sen att alla tycker det är kallt, visst är det det, men det här är så mycket bättre än slask.

Man får verkligen försöka ta vara på dagarna som är nu, det är ju underbar luft att andas in. Sen tänker jag kanske inte på alla problem som blir att grejer snöar in, att det blir halt på vägarna och så, men man får väl rätta hastigheten efter vad det är för underlag.

När man ser barnen som är ute och åker med sina pulkor är det jättekul, man ser hur de njuter, hur kul de tycker det är. Det kan vara en backe på tio meter, det behöver inte vara mer än så, de tycker det är skoj ändå.

Jag har inte jättemånga minnesbilder framför mig med snö från när jag var barn, men jag vet ju att man var helt galen, att man skulle ut och kasta snöboll och bygga snölyktor och såna grejer. I och med att man inte var så van vid snö så var det ju världens grej.

Vi var dock aldrig i fjällen eller så när jag var yngre, det är mer på senare år som vi varit där nån gång. Det har varit skitkul varje gång. Vi var i Kläppen häromåret, det var bra väder och skidåkning hela dagarna, det var underbart.

Här nere är det ju inte direkt skidväder så ofta, det ligger väl som mest lite flingor på ytan, så man blir ju glad när det väl kommer lite snö. Jag tycker det är underbart, jag njuter fullständigt. När jag bodde i Italien, Holland och England såg jag nog inte en enda snöflinga.

Jag minns dock en gång när vi hade sommarstuga i Harestad i Kungälvstrakten och vi var där en vinterdag när det var en halvmeter snö. Huset var helt igensnöat, man såg knappt att det var ett hus. Det hade blåst, så det låg mot väggen. Men det är väldigt sällan som det händer.

Men jag tycker så här om snö och kyla: Det är likadant här som med allt annat, utnyttja situationen. Visst att det är kallt, men var ute då, det är ju mycket syre i luften. Det finns ingen anledning att gnälla, det är bra mycket värre med regn och slask. Det här är underbart.

Om jag måste välja mellan vinter och sommar tar jag dock sommar, men jag har absolut inga problem med vintern.

Ha d' gott!