Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Jag försöker dra mitt strå till stacken i krisen

Sunt förnuft är det allra viktigaste i coronakrisen, skriver Glenn Hysén.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Jag försöker dra mitt strå till stacken i coronakrisen och det är klart att det är lite läskiga tider nu.

Jag kan dock inte låsa in mig och det viktigaste är att man har sunt förnuft.

Min dotter bor i Norge och de säger att det varit stentufft där.

Därför gillar jag stilen i Sverige bättre, utan att för den sakens skull vara någon expert.

Jag är ju 60 år nu men är inte särskilt rädd för att få coronaviruset, jag tänker inte åt det hållet. Det är klart att man drar öronen åt sig ännu mer när en sån som Adam Alsing gick bort, men jag går inte runt och känner efter.

Det är lite läskigt och jag nonchalerar inte viruset överhuvudtaget, även om jag fortfarande lever ganska normalt. Det är inga större förändringar, förutom att jag inte kan träffa mina föräldrar.

De är ju inne jämt nu och går inte ut. De gör det bästa man kan göra, så jag är inte orolig för dem på det sättet eftersom jag vet att de inte går utanför dörren.

Det jobbigaste i vardagen för mig är att det inte händer nåt, jag har ju inga jobb, inga resor, ingenting. Jag tränar som fan, promenerar massor, och dricker en del bira.

Jag tycker inte att man ser så stor skillnad på spårvagnen heller. Det man märker mest är inom sporten där det inte är några matcher. Och folk som ska gifta sig och så kommer ju säkert få ställa in. Det blir ju massa följder av detta som är skit, naturligtvis.

Bara det med att Gothia och Partille cup ställs in är för jäkligt, för det berör så mycket folk. Så många som hade sett fram emot det.

Anders Tegnell har jag sett på tv några gånger, men jag har ingen speciell uppfattning om honom. Han gör väl det han ska och försöker prata så alla fattar vad han menar, men ibland förstår jag ingenting. Jag litar dock på att han gör ett bra jobb.

Man kan inte ta in all information. Det är på varenda nyhetskanal, jag orkar inte titta hela tiden. Det är inte för att jag är nonchalant, utan för att det är samma. Jag tittar emellanåt, men inte är den som studerar grafer och tabeller och så. Man kan inte följa det dygnet runt.

Jag har sagt det hundra gånger, men sunt förnuft är det viktigaste att ha nu. Jag kan inte låsa in mig hemma, och jag ser att andra tänker likadant. Det får inte bli panik.

Min dotter bor i Norge tillsammans med sin Andreas. Det har varit stentufft där, säger de. De har knappt fått gå ut. Jag tycker nog, utan att vara någon expert, att vägen Sverige tagit är rätt bra. 

Ha d' gott!