Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Jag är inte den som gnäller – men dessa saker stör mig

Glenn Hysén tycker att personer måste sluta titta ner i mobilerna när de går på gatan.
Foto: SHUTTERSTOCK

Jag är en glad gubbe och det kan nog de flesta hålla med om.

Men det finns vissa saker jag stör mig på rejält, speciellt nu under sommartider.

Vissa saker får ju en att undra hur fan folk tänker egentligen. 

Det första som jag har blivit riktigt irriterad på i sommar är när bilar står i vägen för räddningstjänst och ambulans vid badplatser och annat. Hur tänker man? 

Ambulanser kan inte köra på klippor, precis. Om man drar det till ytterligheter kan det vara så att en ambulans inte kommer fram i tid och någon dör. Då räcker det inte med en bot för den bilen som står i vägen. 

En annan grej som jag stör mig på är när man sitter och åker spårvagn och man ska gå av. Jag har varit med om detta hundratals gånger att jag försöker gå av men att det står tio personer i vägen och ska hoppa på. 

Är de helt goa' i huvudet, eller? Jag känner för att traska rätt på dem, men det gör man ju inte för lite sans och balans har man. De får börja använda hjärnan, helt enkelt.

På spårvagnarna kan det ibland vara folk som pratar riktigt högt också. Någon pratar och säger ”farsan han gjorde det och farmor har skilt sig”. Varför vill de att alla ska veta vad de pratar om?

Det förstår jag inte mig på. Man kan väl skicka sms om det inte är livsviktigt.

Nu på sommaren går folk mycket mer utomhus och pratar i telefon eller smsar. Det kan störa mig rejält när personer går med huvudet rakt ner i mobilen och inte ser var de går. Det har hänt att jag gå in i en sådan person när de bara går rakt fram. Då tänker jag ”lyft huvudet, ditt pucko”. Men det är inget jag säger rakt ut.

Det där med att stirra rakt ner i mobilen är också ett problem vid övergångsställen. Vissa går bara rakt ut och tittar inte ens om det kommer en bil. 

Då undrar jag om det är värt det när man ligger på Sahlgrenska med två brutna ben. Ibland tutar jag på sådana, när de bara går rakt ut.

Men trots allt beter sig de flesta som goa' människor och det ska man fokusera på, man ska försöka vara glad och inte tänka för mycket på de som är dryga.

Ha d' gott!