Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Glenn Hysén

Jag älskar julen – men i år har jag inga förhoppningar

”Vill tacka alla vårdarbetare”.
Jag är en person som verkligen ser fram emot julen och jag räknar alltid ner dagarna till julafton. Men i år känns det inte alls lika roligt, skriver Glenn Hysén.
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL

Jag är en person som verkligen ser fram emot julen och jag räknar alltid ner dagarna till julafton.

Men i år känns det inte alls lika roligt.

Man kommer väl inte ens få träffa sina nära och kära, och jag tycker det är så jäkla tråkigt.

Julen är det bästa jag vet. Det finns få dagar jag ser fram emot så mycket som julafton. Att få sitta och njuta av stunden, sitta fastklistrad framför tv:n när Kalle Ankas julafton visas. Jag blir som ett litet barn.

Det finns få saker som slår lukten av julafton. Pepparkakor, glögg och julgran. Det är underbart. Allting blir på något sätt mysigare.

Men i år blir det förmodligen inte som vanliga jular där man träffas och umgås med nära och kära. Jag tycker det är så jävla tråkigt och det är skit rent ut sagt. Men samtidigt måste man respektera situationen och det som händer i världen just nu.

Vanligtvis har man stora förhoppningar om julafton, men i år går det inte. Jag vill bara träffa mina barn och barnbarn så mycket det går. Jag vill äta god mat, även om jag själv är oduglig i köket. Men bara man kan träffas och umgås på något sätt, men det går förmodligen inte.

Jag spyr på det här. Det är så jäkla tråkigt. Man ser och läser om folk som drabbas, och som till och med dör. Det är hemskt. Det var därför jag valde att göra en jullåt, för att försöka förgylla tillvaron på något sätt.

Jag och min fru Camilla har inte planerat någonting, vanligtvist har vi fullt upp. Men i värsta fall får jag väl sitta hemma och tjöta med mina barn som befinner sig i tre olika världsdelar. Man får ju knappt träffa varandra längre i dag.

Men mitt tips är att verkligen försöka njuta av situationen så gott det går. Skit i allt runtomkring och bara ta in allt. Den mysiga stämningen, julgranen och juldofterna. Det är så gött och jag älskar verkligen julen.

Sedan kan man skämta väldigt mycket om julen. Här kommer några favoriter:

Vad heter tomtens ekonomiska rådgivare?

– Biss-nissen.

Vet du varför tomten aldrig får könssjukdomar?

– Han har sin renhjord.

Snövit har ju bara sex dvärgar kvar nu… för prosit sitter i karantän.

Jag ska försöka att njuta av julen så gott det går, men det kommer att bli tufft.

Ha d' gott!

Se mer:

Det här är göteborgsprofilen och tidigare fotbollsproffsets familj.