Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Glenn Hysén

Inget snack – är Zlatan på topp ska han med till VM

Zlatan Ibrahimovics eventuella medverkan i VM är en het potatis med bara månader kvar till mästerskapet.
Foto: JOEL MARKLUND/BILDBYRÅN

Det är Janne Andersson som är förbundskapten för landslaget och det är han som bestämmer vilka som blir uttagna till VM.

Punkt slut.

Men ska jag säga vad jag tycker så är det ingen tvekan om att Zlatan ska vara med om han är på topp.

Kommer Zlatan tillbaka från skadan helt och hållet är det inget snack om att han kommer tillföra mycket. Han är den bästa spelare vi någonsin haft och i så fall blir det definitivt det sista han gör i sin landslagskarriär. Om han är helt frisk och kurant är det klart att han skulle platsa i truppen. Det blir även så att han drar på sig markeringar så att de andra spelarna får mer ytor.

Men frågan är hur han skulle ta det om det är så att han får sitta på bänken. Det är tveksamt om han skulle acceptera det. Det är min personliga uppfattning och det blir intressant att se.

Grejen är bara att det kommer bli allt fokus på en kille. Han tar allt syre som finns från de andra och det är något som Janne i så fall får hantera. De andra kommer bli B-gubbar om Zlatan är med i truppen. Samtidigt, om vi bara snackar fotboll nu och Zlatan är fulltränad ska han vara med i truppen. Jag såg senaste matchen som Sverige spelade, en träningsmatch mot Rumänien, och då hände det inte mycket framåt. 

Det går inte att försvara sig igenom en hel turnering. Det har bara hänt en gång i världshistorien och det var när Grekland vann EM 2004 och det var helt sjukt.

De senaste veckorna har Zlatan varit ute och snackat om VM gång på gång. Jag har lite svårt att förstå det han håller på med. Janne har inte sagt ett ljud att han ska ta med Zlatan till VM och det är Janne som bestämmer. På något vänster måste man samtidigt berömma Zlatan. Han får till det i alla väder. Jag såg någon amerikansk show där han var med och då avslutade han med att: "Det blir inget VM utan Zlatan".

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Han har det där flinet i ansiktet och skojar, men någonstans är det också allvar. Det är klart att Zlatan sätter en viss press på Janne Andersson, men jag tror att Janne är stark och står på sig. Om han skulle bestämma sig för att han inte vill ha med Zlatan så blir det så. Sedan får folk tycka och tänka vad fan de vill.

Själv har jag inte så mycket erfarenhet från mästerskap. Enda gången jag spelade ett så tog det slut jävligt snabbt. Vi hade missat alla VM och EM på 80-talet, så när vi spelade VM 1990 i Italien var alla lika orutinerade.

Jag minns att vi låg på läger i Stenungsund innan. Det var en kanonplan och ett kanonväder och det var skitkul. Tjejerna var uppe en helg och vi hade det så bra och kunde inte ha fått en bättre uppladdning. Så kom vi ner och fick torsk i tre raka matcher. Då stod det i tidningarna att vi hade haft det alldeles för bra inför, att vi seglat och fiskat och att det störde uppladdningen.

Men hade vi vunnit gruppen så hade det varit fan så bra att vi haft det gött och varit på bra humör och att det var därför vi gick vidare.

Oavsett om Zlatan är med eller inte ska det bli grymt skoj med VM. Jag ska ner och kolla på Sverige mot Tyskland under midsommarhelgen. Efter att vi åkt ur VM i Italien söp jag mig kanon på midsommar för att jag var så förbannad.

Den här gången hoppas jag att jag får fira i stället. Då lär det blir några bärs och kanske en liten nubbe.

Ha d' gott!