Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Glenn Hysén

I år ska jag testa något helt nytt på nyårsafton

Glenn Hysén skriver om sitt bästa nyårsminne och om misslyckade nyårslöften. Foto: ARNE FORSELL / © BILDBYRÅN

Nu är det snart dags för nyårsafton.

Det är en tradition som jag inte bryr mig så mycket om egentligen, men det är ofta jäkligt trevligt.

I år ska jag och mina vänner dessutom fira på ett lite annorlunda sätt – tillsammans med 800 personer.

Vanligtvis brukar man ju vara hemma hos någon annan eller bjuda hem folk till lägenheten, men i år har vi bestämt oss för att testa något helt nytt.

Jag blev nämligen inbjuden till att fira in det nya året på ett hotell i Göteborg och det verkar som att det kommer bli ett en riktig dyngfest.

Jag fick ta med mig fem personer så det blir mitt gäng och kanske 800 pers till. En riktigt rejäl tillställning med andra ord.

Men det kan blixtra till rejält även när man inte är så många, som under ett av mina tydligaste nyårsminnen, från när jag var 18, 19 år.

Då var jag och min bästa polare Teddy hemma hos hans dåvarande frus föräldrar i någonstans i Tuveområdet. Vi höll ju kanske inte helt oväntat på med en del fotboll på den tiden och vi ungdomar var där själva den där kvällen.

Teddy kastade in en kinapuff från balkongen och tanken var att jag skulle dra till den på volley och skicka ut den där den kom ifrån igen. 

I en inte helt oväntad vändning misslyckades jag dock och den lille smällaren hamnade rätt på en stor matta i vardagsrummet som snabbt gick upp i rök.

Hennes farsa blev riktigt stollig när han fick syn på det där dagen efter kan jag lova, men det var inte så mycket mer att göra än att städa upp efter sig. Det var ju korkat så klart, men det är ju ett tag sen så det är väl preskriberat i dag.

Några volleyskott med kinapuffar blir det nog inte inne på hotellet, men jag gillar raketer.

Jag tycker det är fräckt att se hur de lyser upp himlen och tidigare år har det hänt att man rör sig uppåt på en höjd för att se spektaklet över Göteborg. Det är riktigt maffigt.

Det missar vi nu, men jag tror ändå att det kan bli riktigt kul på hotellet. Det är ju väldigt skönt att slippa tänka på mat och dryck och låta någon annan fixa det där.

Annars är inte nyårsafton någon big deal för mig egentligen, ett år hit och dit spelar inte så stor roll.

Jag vet att många kör med nyårslöften och jag imponeras av de som lyckas hålla dem, men för min del har jag lagt ner det där för länge sedan. Jag lyckas ju aldrig uppfylla dem ändå.

Jag fick till exempel för mig att jag skulle åka Vasaloppet något år. Det sket sig.

Såna fåniga grejer kan man syssla med när man är 35, men jag är ju nästan 60 år. Man har i och för sig hört talas om folk som satsar på det där i 80-årsåldern men man kan ju inte börja åka skidor när man är så gammal. Då riskerar man ju för fasiken livet!

Jag kommer hantera nästa år som vilket år som helst och det är något jag vill uppmana er att göra också.

Det är bara att köra sitt race, gör det som känns bra och som är kul, så länge det inte är några dumheter. Bekymra er inte så jävla mycket för vad andra tycker och tänker utan kör på som du brukar.

Om alla hade varit sig själva hade samhället nog sett bättre ut, man kan inte hålla på att vända kappan efter vinden, då målar man snabbt in sig i ett hörn. 

Gott nytt år och ha d' gott!