Glenn Hysén

Hysén: Det här är mitt drömscenario för 2016

Gott nytt år!

För min del var 2015 ett gött år – och det allra bästa var att jag träffade min flickvän Camilla.

Jag har tittat tillbaka på vad som hände förra året och det är ju alltid vissa idioter som ställer till med för jävliga saker. Men det är det positiva som överväger.

Min personliga uppfattning är att det är ett sketgött år, vilket år det än gäller. Under 2015 har det varit lite tråkigheter med kompisar och dött och sån skit, men man får inte gå ner i dimman för det.

Nej, nej, nej.

Nummer ett av det som hänt är Camilla. Vi träffades på en pub inne i stan. Det bästa med henne är att hon är totalt intelligensbefriad vad gäller idrott. Det är underbart. Då blir det inte att man sitter där som två idioter framför tv:n. Camilla, hon är det bästa som har hänt.

Men det finns mer.

Både morsan och farsan är 82 år och mår jättebra. Det är jag nöjd med. Och alla mina barn mår skitfint. Så på den planeten är det görbra.


Något som också är gött är att Sverige tog sig till EM i fotboll. Fy fan vad kul. Jag såg båda playoff-matcherna mot Danmark och det var fantastiskt. De löste det underbart. Och i Köpenhamn gjorde Zlatan kanske sin bästa landskamp någonsin – kämpainsatsen mot danskarna, herre gud.

Då var det tråkigare med Blåvitt. Tyvärr blev de bara tvåa i allsvenskan. Det är röven alltså. Man vill ju alltid vinna, så det var ingen hit direkt. Sedan måste jag tillägga att det här med att det inte ska vara seriespel upp till 13 års ålder är så fjantigt så jag dör. Ska vi linda in ungarna i duntäcken eller? Nej, jag blir bara så trött.

Och det har ju varit en massa jobbiga saker i samhället förra året också. Jag tänker på Lisa Holm. Man blir bara så jävla störd. Jag blir galen och vet inte vad jag ska säga. Stackars tjej. Man blir så bedrövad och ledsen och bara störd. Fy fan över det mördaren utsatte henne för.

Något som också var sjukt är det med det där djuret i Slottsskogen här i Göteborg. Jag vet för 20-25 år sedan, då någon satte eld på en åsna. Jag vill inte hålla på och skriva om sådant som är skit, men vad är det för några som gör det här? Det är för jävligt, det finns det ingen som kan säga emot. Sätt upp kameror överallt, så får vi fast dem. Sådana kräk.


Till sist har jag under året tänkt en hel del på att mobilerna tar större och större plats i vårt samhälle. Nu låter jag som någon poet, som han Sigmund Freud. Vilken plats de tar. Alla sitter med sina telefoner nu för tiden. Jag fattar inte riktigt. Ta 20 år tillbaka i tiden. Skulle man till Stockholm ringde man den man skulle träffa när man satte sig för att åka och så ringde man när man kom fram.

Nu ska man ringa 18 000 gånger på vägen också. Och sms:a och twittra och skriva på Facebook. Sms skriver jag inte så mycket, men twittrar gör jag som en galning. Den tweet jag är mest nöjd med under året är jag riktigt nöjd med:

"Varför får jultomten inte några könssjukdomar? För han har sin rengjord hela tiden".

Som helhet har alltså 2015 varit riktigt gött. Det finns vissa människor som är dumma i huvudet. Men man får fokusera på allt som varit bra.

Jag hoppas att 2016 blir ett lika bra år. Jag har ett drömscenario med året. Att familjen ska må bra och allt det där är så klart viktigt, men det är tre andra saker som jag i första hand syftar på:

Att Blåvitt vinner allsvenskan, att Frölunda vinner SHL och att Liverpool vinner Premier League.

Ha d' gott!