Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Hysén: Att råna äldre är höjden av feghet

Man läser om dem nästan varje dag nu. De jävla asen som lurar sig in hos gamlingar och rånar dem.

Att ge sig på äldre människor som inte har en chans att försvara sig är ta mig fan det ynkligaste man kan göra.

Jag har förstått att de ofta kommer i par. Den ena lurar i väg gamlingen medan den andra passar på att sno med sig rubbet.

Min första tanke är att jag blir vansinnig. Min andra är att det är så fegt och ynkligt. Min tredje är att människor som gör så här måste låsas in ordentligt.

Ofta låtsas ju de här kräken att de kommer från hemtjänsten eller brandkåren - ställen som gamlingarna litar starkt på. Hur tror ni att de känner sig sedan när de har släppt in en person som länsat deras hus på grejer? Hur ska de någonsin våga lita på nån igen?

Mina föräldrar är 82 år nu. De bor ihop och klarar sig bra - de har också läst om de här fega bedragarna. Morsan är heldöv och när hon är ensam hemma så öppnar hon inte dörren för nån. Och jag tycker att hon gör helt rätt. Att öppna dörren för en främling är ju farligt i dag om man är gammal. Det är bedrövligt att det ska behöva vara så.

Jag tror inte att äldre är mer lättlurade än andra. Men jag tror att de gärna litar på folk. Att råna någon är alltid en förjävlig handling, men att medvetet ge sig på äldre för att de inte kan försvara sig är höjden av feghet.

De som gör sånt här kan man inte hålla på och dalta med. De måste få ordentliga straff. Det måste ta mig fan kännas. Jag vågar inte ens skriva vad jag tänker att man borde göra med dessa människor.

Och varför kan man läsa om såna här bedragare var och varannan dag nu för tiden? Är det fler människor som har problem med ekonomin i dag eller vad fan är det frågan om? Jag fattar ingenting.

Om mina föräldrar skulle råka ut för sådana här kräk så skulle jag bli fullkomligt skogstokig. Jag skulle dra i det från alla håll och kanter för att de jävlarna skulle åka fast. Jag skulle vilja ligga på polisen - men jag fattar ju att de inte har obegränsat med resurser.

De kan nog inte prioritera ett rån hemma hos en gamling när det sker mord ute på gatan i Göteborg.

Men våra äldre i Sverige har jobbat hela sina liv för att vi som kommer efter ska ha det bra. De förtjänar att ha det gott på ålderns höst - inte att känna otrygga i sina egna hus. Jag blir vansinnig bara jag tänker på det.

Ha d' gott!