Glenn Hysén

Hit ska du åka för en riktigt go semester

BÄSTA NÅGONSIN. "Nummer ett bland mina favoriter är Maldiverna", skriver Glenn Hysén.
Foto: / JUPITER

Jag har inte haft en veckas semester med ren avkoppling sedan början på 80-talet vill jag mig minnas. Men nu är vi på Nissi Beach i Ayia Napa på Cypern. Helt suveränt.

Här blir det ingen fotboll. Men jag spelar beachvolleyboll och slänger mig omkring som en jävla klump. Det är kul.

Genom åren har jag haft ett par riktigt goa semestrar - häng med här.

Jag har svårt att ligga still och det måste hända något. Det är tur att vi har med oss min sambos dotterdotter. Jag och hon kan hålla i gång för hon är bara fyra år.

Cypern är bra. Men nummer ett bland mina favoriter är Maldiverna. Bäst någonsin.

Det är jävligt jobbigt att ta sig dit. Det tar en bra stund. Men när man väl är där går man barfota hela tiden för att allt golv är sand. Inne på restauranger och överallt. Det är skönt att slippa skor.

Det var en skotte som skötte hela den ön vi var på. Han arrangerade tävlingar varje dag. Krabbrace och fotboll och allt möjligt. Där fanns ingen dötid och det var helt perfekt.


Och vilket vatten det var. Tjugo meter ner och man såg botten. Men det var svindyrt. Det är en sådan grej man kan göra en gång i livet om man nu inte är miljonär. Samlar jag ihop lite extra kulor åker jag dit igen. Tyvärr är det nog det land som försvinner först med hela klimatförändringen. Det ligger i farozonen.

Innan jag går vidare till ett annat riktigt toppenland ska jag nämna Italien. Där finns hur mycket som helst. Vi bodde där nere i två år och det är ett fantastiskt ställe. Det är snäppet över mycket.

Och nu ska jag berätta om Kanada. Vi var där i slutet på 80-talet. Vi kände ett gäng i Edmonton och hyrde en husbil i två veckor. Vi körde omkring uppe i Klippiga bergen och oj, oj, oj. Det var maffigt.

Kanada är ett jävla fint land med bra natur. Vi såg en grizzlybjörn en dag springa över vägen. Herregud, det var riktigt häftigt. En bra specialare var att kliva rakt ur bilen och duscha i något vattenfall. Kanada är ett riktigt toppenland.

Åker ni dit får ni åka till Lake Louise också, som är för jävla fint!

Men när jag är på semester kommer det här med att jag inte kan ligga still. Här på Cypern ligger vi på stranden halva dagen och sedan vid poolen. Jag tycker att det måste hända något och jag måste röra på mig. Men för det mesta är det småbarn med och det är bra. Det är inte så att man ligger helt själv på stranden.


Det får mig att tänka på ett dåligt minne. Det kan vara bra att lufta det när allt annat är så bra. På 70-talet var jag på Magaluf med något gäng och då låg man på stranden hela tiden Men tyskarna trodde ju att de var bäst i världen. De var bara jobbiga hela resan. De skulle inte stå i kö och sådant. Men sådana är de inte i dag.

Det är väl det värsta, när man behöver vara förbannad någon timme innan det går över. Fast det går alltid över.

Hur som helst, drömmen är fortfarande, som många av er vet, att åka till Australien. Jag har inte lyckats komma dit än, men en dag ska jag ta mig dit. Jag vet inte exakt vad det är som lockar, men jag har hört så mycket gott om australier. Bland annat att de är trevliga och gillar bira. Det passar mig bra. Det låter som ett skönt folk.

Och det finns en sak till. Jag kollar mycket naturprogram om giftiga ormar och grejor. Bland världens tio giftigaste finns typ alla där. Och sådant där lockar. Jag vill ju inte vara i närheten av dem men jag vill se dem. När jag är där skulle jag vilja åka ut med någon gubbe som kan naturen och göra exakt vad han säger. Han skulle kunna få upp någon jävla snake där och berätta: Jaha, den här gubben då, får du ett bett av honom dör du inom tre timmar". Det skulle vara helt grymt.

Det är målet. Definitivt.

Ha d' jättegött, hälsar jag från Cypern.  

FAKTA

varje fredag i GT

Mejla: glenn.hysen@gt.se

Twitter: @Glenn_Hysen