Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Hisingen har största platsen i mitt hjärta

Hisingen har störst plats i mitt hjärta, men så länge man bor i Göteborg ska man vara väldigt glad, skriver Glenn Hysén.
Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Jag har bott på många ställen i Göteborg och jag har trivts nästan överallt.

Man ska inte klaga så mycket på var man bor.

Hisingen har störst plats i mitt hjärta, men så länge man bor i Göteborg ska man vara väldigt glad.

Livet började i en lägenhet på Sommarvädersgatan i Biskopsgården. Men det minns jag inte så mycket av. Jag bodde bara där tills jag var två.

Sen flyttade vi ner till Kyrkbyn i Lundby. Det var där jag växte upp och något jag minns mycket är en stor gräsmatta vi hade mellan husen. Det var hundra ungar som sprang och spelade fotboll där varje dag.

På vintrarna spolade vi vatten och gjorde egen is, sen åkte vi skridskor. Det gör inte ungarna numera. Jag ser inte en kotte på den gräsmattan längre, förr improviserade man mer. Vi tog tag i sakerna själva. 

När tiden i blåvitt drog i gång så flyttade jag och många från laget till lägenheter i Backa. Klubben hade bra kontakt med Göteborgshem som det hette på den tiden. Jag tror det heter Poseidon nu.

Vi hade en gubbe i styrelsen, Rolands Skans, som fixade lägenheter till oss och många spelare bodde nära varandra. Tommy Holmgren, Glenn Holm, Tord Holmgren och Thomas Hansson är några som bodde där.

Sen spelade jag i Holland ett tag och sen i England. När jag kom hem skulle vi bygga hus då jag hade fru och barn, men tills huset var byggt bodde vi i Angered ett år. Där var skitfint. Nära till natur och sjöar. 

Nu bor jag på Redbergsvägen i Lunden, eller Olskroken som vissa säger att det heter, tillsammans med Camilla. Jag kallar det för Lunden. När jag skilde mig från Helena så bodde jag på Danska vägen och efter något år i Backa har jag alltså återvänt hit.

Jag har bott här i många år nu. Det är en jävla bra stadsdel. Här finns restauranger, sportbarer och affärer. Man behöver inte ta sig in till stan så länge man inte är shoppingfreak. 

Även fast det är bra i Lunden så har Hisingen störst del i mitt hjärta, jag har mycket att tacka för allting som hände där uppe.

I det stora hela ska man inte klaga så mycket på vilken stadsdel som man bor i, eller är det bara jag som är för accepterande. Så länge man bor i Göteborg så är det bra. 

Jag är nöjd och glad och stolt för att man är uppväxt i Göteborg. Liverpool ligger strax efter som stad, men de är ganska lika. Det är samma mentalitet i båda. 

När man träffar göteborgare och liverpoolare så är alla trevliga och glada, även om man inte har det bra hemma så är de glada ute på gatan. Här mår man bra.

Ha d' gott!