Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Glenn Hysén

Helt otroligt vad Partille har lyckats åstadkomma

Foto: HENRIK JANSSON

Att Partille blev årets idrottsstad förvånar inte mig ett dugg.

Vad staden har lyckats åstadkomma inom idrotten dom senaste åren är verkligen imponerande.

Det är bara att lyfta på hatten.

När jag läste att Partille hade blivit utsedd till årets idrottsstad blev jag inte alls förvånad.

Dubbla SM-guld i handbollen på dam– och herrsidan. Team Pergamon vann SM-guld i bowling och Andreas Kramer tog EM-silver i 800 meter. Det är fan helt sanslöst vad de har lyckats med på bara några år.

Jag personligen har ingen direkt koppling till Partille, jag visste inte ens att att det var en egen stad förrän nyligen.

Men jag brukar träna på gymmet på Partille Arena och där träffar jag alltid sköna gubbar och tjejer som spelar i Sävehof.

Det är suveräna människor allihopa och eldsjälar som verkligen brinner för klubben och staden Partille. Det är ett helt fantastiskt jobb som klubbdirektören Stefan Albrechtsson har lagt ner i Sävehof.

Det är bara att titta på Partille Cup vilket grymt jobb dom har gjort under alla år. Synd bara att de fick ett skitväder i år men det är helt otroligt hur hårt dom jobbar. 

Jag spelade själv handboll när jag var ung i HP Warta. Men efter att ha valt fotbollen i första hand, var jag inte längre välkommen. Med facit i hand var det ett ganska självklart val.

Men på den tiden fanns inte Partille Cup. Varje gång det är Partille Cup så märker man verkligen det. Göteborg förändras och man känner att det är något på gång. Jag älskar det, det är så jävla skönt.

När dom nu också ska öppne en simhall i Partille undrar man hur länge det lär dröja innan de blir bäst även i simningen.

I dagens tider när barn sitter inne hela dagarna och bara sitter med sina jävla mobiler och sina tv-spel så behöver man uppmuntra barnen till rörelse.

Jag tycker det är skitviktigt med idrott och hälsa. Jag själv försöker röra på mig så mycket som möjligt. 

Nu rör jag på mig lite oftare då jag försöker komma in i bröllopsformen. Men man måste få leva också, så det blir några biror i veckan.

Men det jobb som Partille har lagt ner bör andra kommuner verkligen ta efter. En så liten stad och med så stora framgångar, det är bara att lyfta på hatten.

Ha d' gott!