Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Glenn Hysén

Häromdagen blev jag så förbannad att jag skakade

Häromdagen satt jag i väntrummet hos tandläkaren och bläddrade i tidningen, när jag fick syn på något som fick blodet att koka.

Jag är så förbannad att jag skakar!

Jag har fått två tandimplantat inopererade. De borrade och bände och hade sig. Det gjorde säkert svinont, men jag kände ingenting av det. 

Jag hade tankarna på annat håll.

I väntrummet hade jag precis läst en artikel i GP om en tolvårig mörkhyad tjej som var på väg hem från skolan när hon blev attackerad av en vuxen man. Han vräkte ur sig all möjlig rasistiskt skit. Och sen spottade han på henne.

Alltså – jag blir helt skogstokig när jag hör om sånt där! Vad är det för jävla människor?! 

De måste straffas på något sätt.

 

LÄS MER: Glenn Hysén: Här är mina fem semesterparadis

 

Det är ju illa vem det än drabbar, men man undrar ju vad det är för fel på folk när de ger sig på ett barn. En vuxen kan ju åtminstone försvara sig.

Och det var tydligen inte första gången som den här tjejen blivit påhoppad. I artikeln säger hon att hon inte har sett det som någon stor grej, för att hon är van.

Så kan vi ju fan inte ha det. Det är ju helt absurt.

Oavsett färg på folk – oavsett om de är gula, svarta, röda eller gröna, och var i världen de än kommer från – så är det människor vi snackar om. De som har kommit till Sverige har gjort det av en orsak, och tar vi emot folk så måste vi ta hand om dem. De ska inte behandlas som skit.

Tänk på det, innan du hasplar ur dig något dumt.

Jag har själv aldrig sett eller hört rasism på det sättet, men om jag gjorde det skulle jag gå i taket. Fullständigt.

 

LÄS MER: Glenn Hysén sågar Neymar: ”Jag spyr på den där jävla fjanten”

 

Jag har lirat boll med folk från alla länder, och även om det finns mycket idioter inom idrotten också så ser jag hur den kan föra folk samman. För ett tag sen var det till exempel mycket antirasism inför stora matcher, banderoller och annat, och det var underbart att se.

Det kan det aldrig bli för mycket av.

Visst skriks det en del på läktarplats – att folk har två vänsterben eller att domarnas optiker ifrågasätts. Men rasism har jag sluppit lyssna på, och det hoppas jag slippa i framtiden också.

Till slut skulle jag vilja be om ursäkt till den här tjejen, å mina medmänniskors vägnar, och be henne att kriga och kämpa på. Håll huvudet högt och var stolt. Det är inte dig det är fel på. 

Du är bättre än dem.

Ha d’ gott

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!