Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Glenn Hysén

Här är mina fyra bästa tips för att hålla sinnet ungt

Den 30 oktober fyllde jag år. 59 har jag hunnit bli, herrejävlar... Men i huvudet är jag fortfarande 15! 

Jag firade födelsedagen med syrran. Vi är tvillingar, så vi fyller ju år på samma dag. Sen var några av barnen och Camilla också där. Det var en riktigt bra dag.

Kroppen börjar ju kännas äldre, ibland får man ont i fötterna eller något utan att begripa varför, men sinnet är ungt och det är en jävla tur.

Så här gör jag för att inte knoppen ska rosta ihop.

1. Behåll barnasinnet

Var barnslig – så länge det går. Det får inte gå till överdrift, men det är bara roligt att man fortfarande kan sköja till det och driva lite med folk. Man ringer skämtsamtal och förställer rösten och så där. Fjantgrejer, men va fan... Man får skratta, och det är viktigt. Om jag har en dålig dag, även om jag peppar peppar sällan har det, så sätter jag på Monty Python eller Galenskaparna Aftershave och så sitter jag och asgarvar. En del, Camilla till exempel, tycker att jag aldrig tar något på allvar, och i vissa lägen kanske jag tar lite för lätt på saker och ting. Tråkiga saker som ska göras tar en väldig tid att få gjorda. Men jag gör det, och jag har roligt under tiden.

 2. Lägg  inte ner energi på saker du inte kan göra något åt

”Oj, vilket taskigt väder det är i dag”, säger vissa. ”Och?” säger jag. Vad ska du göra åt det då? Jag förstår inte hur folk orkar. Samma med folk som klagar på programmen på tv. Det är väl bara att byta kanal?! Hur svårt kan det vara? Hålla på att grubbla och tänka på skit som du inte kan göra något åt... det finns ingen mening med det. Det där med rynkor i pannan kommer väl från det?

 

LÄS MER: Glenn Hysén: Man kan inte tillfredställa alla – varken på tv eller i livet 

 

3. Var inte långavig

Det går inte att gå runt och vara sur och grina för något hur länge som helst. Jag var rejält deppad och nere när Blåvitt eller Liverpool förlorade, men det gick ju över efter någon timme. Jag sitter inte och är helt förtvivlad i en vecka efter en motgång. Om något är jobbigt – låt det vara jobbigt en timme, och sen: Släpp det! Det är kanske lätt att säga, men så funkar jag. 

4. Lev för dagen

Håll inte och planera vad du ska göra om 20 år. Det är bättre att vara här och nu. Du har bara ett liv – passa på att leva det medan du är frisk och kry. 

Jag vet inte hur många som har en bucketlist, men jag har en och nu är det bara två grejer kvar på den. Den ena är att gå ner i en bur i Australien med vithajar. Det är säkert läskigt, men sicken kick! Sickna djur! Sen skulle jag gärna vilja göra rösten till något korkat djur i en tecknad film också. En dyngbagge eller något som har en könstig röst eller pratar göteborgska. Jag skrattar röven av mig när jag ser såna figurer på tv. Baloo hade passat mig också, vi har samma kynne. Han tar livet med ro den gubben, och när han tänder till gör han det ordentligt. Men sen går det lika snabbt över, precis som för mig.

 

LÄS MER: Glenn Hysén: Frank Andersson dog inte nyfiken

 

Så gör jag för att hålla mig ung, hur du gör är upp till dig.

 

Ha d' gott, och grattis i förskott!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!