Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Glenn Hysén

Här är mina fem semesterparadis

Maldiverna är i topp på Glenn Hyséns paradis-lista. Foto: ELISABET AXÅS

Det viktigaste för en lyckad solsemester är att det är ett bra ställe, att man trivs och att det är go stämning.

När jag spelade fotboll såg jag bara hotellrum och fotbollsplaner, så nu reser jag som fan för att ta igen allt gött jag missat.

Här är min topp fem-lista på semesterparadis.

För att det ska vara en skön semester måste det vara ett gött ställe med go stämning, sen är det så klart viktigt att maten är god också. Vad man dricker är inte superviktigt, men visst är det gött att ligga på Kap Verde och sänka en öl, bada, sänka en öl till, bada igen, och så vidare.

Jag kan inte ligga still på en stol och sola, det går bara inte. Det är jobbigt.

 

 

Under min fotbollskarriär reste jag inte så mycket, jag såg mest hotellrum och fotbollsplaner, men nu tar jag igen allt jag missat. I somras var jag till exempel i Ryssland och tittade på VM.

Här kommer min topplista på fem drömparadis:

1) Maldiverna

För 20 år sedan var jag på ön Kuredu och även om det var svindyrt där bör man unna sig att åka dit minst en gång i livet. Det var hajar och grejer, helt fantastiskt.

Jag minns att vi hade dykarcertifikat för en dag. Egentligen fick man inte dyka ner mer än tio meter, men det var man ju riktigt sugen på, så vi åkte lite längre ut på vattnet där det var helt kolsvart.

Vi undrade vad det var. Då var det ett stup, tre kilometer rakt ned i havet. Då var man inte kaxig, alltså.

2) Kap Verde

Vi var där första gången förra året. Allting var svinbilligt, goa människor och bra standard på alltihop. Det var riktigt trevligt.

Sen att resan bara tar sex timmar, så är man i solen. Det var fantastiskt. Ska man till Thailand är det ju den dubbla tiden. Jag ska dit med Camilla igen i november.

Glenn Hysén tycker om Kap Verde Foto: POWELL83-STOCK.ADOBE.COM / FOTOLIA

3) Kroatien

Det var en positiv överraskning, för jag hade aldrig varit där förut. Vi var i Zadar och det var ett kanonklimat. Inte för varmt, lite blåst och så där. Det enda problemet var stränderna med stenar och skit, men de hade skor man kunde köpa. Det fanns en hinderbana precis i vattnet, det var grymt. Fy fan vad roligt det var, men också väldigt jobbigt.

Jag var där med Camilla. Hennes dotter är gift med en kille från Kroatien, så vi träffade hela den släkten. Och hela stranden var full av göteborgare, så varenda en kände igen mig.

4) Torrox Costa i Spanien

Min gamle polare Bengt Christiansson som varit tränare i Frölunda och Gais bor i Torrox Costa med sin Marika. De har en lägenhet där och vi har bott hos dem några gånger.

Vi ska dit i februari igen. Det är ett helt suveränt ställe.

5) Como i Italien

Det ligger utanför Milano. Comosjön som ligger där är ju känd. Däruppe är det så vackert. Bra käk, underbara människor, helt fantastiskt. Suveränt. Från mars till oktober är det 25-30 grader och stället är så läckert.

Lägg därtill att Dan Corneliusson har spelat där. När man går runt kan man se skyltar på Dan än i dag.

Ha d' gott!