Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Glenn Hysén

Här är mina bästa tips till Blåvitt

Glenn Hysén.
IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

Jag lider med Blåvitt. Självförtroendet är nere på noll just nu.

Men om laget tar en vinst eller två på raken kan det höja sig rätt rejält.

Det finns ingen genväg – ta fram hjärtat och kriga på bara.

Blåvitt är ett gäng unga killar. De har några år på sig för att få in vanan, de är oerfarna. Det här med pressen har blivit för mycket. 

Det är inte så jävla roligt att ligga på plats 12 med 24 poäng. Det är fyra poäng ner till kvalplats och sex matcher kvar att spela.

Och på lördag är det match mot Trelleborg. 

Men jag tror ändå att tränaren Poya har en bra idé om hur man ska spela fotboll. Problemet är att han inte får ut det till killarna. Han är ju en supergubbe. Jag skriver till honom innan varje match, peppar honom och önskar honom lycka till. Men han har ingen enkel sits. Han har ett spelarmaterial att laborera med. Han är ingen Joe Labero, ingen trollkarl. Många av killarna har ju kvalitet, men man får inte fram det.

Jag tror att man måste sätta sig ner på Kamratgården och få in att det är de här kommande matcherna som man vill spela. 

Självklart vill man spela om det gäller vinst i allsvenskan eller i en europacup. Men de här matcherna är också väldigt viktiga. Man vill inte ha slentrian utan det är de här matcherna man vill ha.

Det handlar mycket om självförtroende. Man måste gjuta in mod i gubbarna. Det gäller att få en vinst eller två på raken så kan det höja självförtroendet rejält. 

Sen tycker jag att laget saknar en riktig ledargestalt. Man kan säga vad man vill om Sebastian Eriksson. Men jävlar vilket engagemang han hade. Han kanske inte är världens bästa fotbollsspelare, och det var inte jag heller. Men han visade vad som var rätt och vad som var fel. Han skrek och gapade. Det kan jag sakna. Det visas inga känslor. Någon måste ta tag i det. Det behövs någon som på riktigt styr och ställer.

De har ju spelat bra i början av de senaste matcherna. Det såg bra ut mot Häcken i första halvlek, men så torskade man med 4-1. Så fort laget får ett mål mot sig så är det gamnacke direkt. Samma sak i matchen mot AIK. Där slutade det med 2-0 för AIK.

Bara de löser de här så kommer det bli riktigt bra på sikt, även om man inte vinner allsvenskan i år. Men man kan i alla fall bli ett mittenlag.

Men jag ska inte sticka under stol med att jag är nervös. Jag är pissnervös. Jag ser ju varje match. Även om jag inte alltid är på plats så ser jag ju matcherna på tv. Men jag lider med gubbarna. Det gör jag.

När allt är skit så är det verkligen skit. Hade vi legat trea i allsvenskan hade det i stället varit guld och gröna skogar. Det är lätt att sänka folk när det går dåligt. Det finns ingen patentlösning.

Men jag tror på laget och jag tror på Poya. Nu är det bara att hänga kvar!

Ha d' gott! 

Glenn