Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Gunnar Larsson var en underbar gubbe

Gunnar Larsson dog i början av maj.
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Gunnar Larsson var ordförande i IFK Göteborg i nästan 20 år. Här en bild från 1999.
Foto: TOMMY HOLL / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

IFK Göteborg-legendaren Gunnar Larssons bortgång är oerhört tragisk.

Han var ordförande i Blåvitt under storhetstiden – och han var en sån otroligt underbar gubbe.

Han var väldigt nära oss spelare, han var verkligen en av oss.

För några veckor sedan dog Gunnar Larsson i coronaviruset. Han var 80 år, men det är ingen ålder egentligen, mina föräldrar är 86 båda två. Det är så tragiskt.

Jag minns honom som en riktigt go gubbe, skitgo. En underbar människa. Han var ordförande i nästan 20 år och var med under hela storhetstiden under båda Uefacupgulden och vid semifinalen i Europacupen mot Barcelona.

Han var riktigt nära oss spelare, det var inte så att han fladdrade runt på nån piedestal eller så, utan han var samma som oss. I Liverpool till exempel hade vi en ordförande som man aldrig såg till, man hörde bara hans namn, där var Gunnar tusen gånger bättre.

Senaste gången jag träffade honom var på ett jubileum med Lundby IF. Han var med då och tjötade på scenen. Det är inte så att vi haft nån regelbunden kontakt på senare tid, men när man väl träffade honom strålade man upp. Man blev alltid glad när man såg honom.

Självklart känns det extra mycket att han gått bort, eftersom han var med under hela storhetstiden. Han var med hela vägen. Han var skitgo, jag vet inte vad mer jag kan säga, det är den bästa beskrivningen av honom.

Tyvärr får man ju inte samlas i större grupper nu i de här konstiga tiderna, men man kan följa begravningen på internet. Hade det varit en vanlig begravning hade jag dock gärna stått i första ledet.

Men när fotbollen drar i gång igen hoppas jag att IFK Göteborg hyllar honom rejält. Han förtjänar ett fullsatt Ullevi och att 50 000 står och applåderar och sjunger. Det är han värd.

Annars hoppas jag att fotbollssäsongen här i Sverige snart kan dra i gång. Jag tror att IFK har riktigt bra förutsättningar, det känns som att de kan vinna allsvenskan det här året. 

De har ledaregenskaper i Jakob Johansson och det jobbet Poya Asbaghi gjort som tränare är fantastiskt. Jag hoppas han kan få ett SM-guld i år, det hade varit riktigt kul.

Ha d' gott!