Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Glenn Hysén

Greta Thunberg är ju helt fantastisk

Glenn Hysén.
Greta Thunberg. Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Greta Thunbergs arbete för miljön är helt fantastiskt.

Det är bara att applådera att hon blivit nominerad till Nobels fredspris.

Jag är själv lite orolig för framtiden, men det är inte så att jag går runt och tänker på det varje dag.

Jag ska erkänna att jag inte är en person som går in stenhårt för miljön. 

Men så fort man blir påmind av något tv-program om att isarna smälter så blir man ju lite rädd. Det är inte så att jag går runt och har ångest, kanske om man tänker på det långsiktigt. Men inte så där varje dag.

Själv slänger jag aldrig skräp i naturen eller något sånt. Hur tänker folk som är ute med båten och slänger plast och skit direkt i havet? Det skulle jag aldrig göra. Det där förstår jag mig inte på alls.

Jag flyger mindre i dag. Jag skulle aldrig ta flyget till Stockholm eller säg Malmö. Då får det bli tåget. Det är inga problem att ta en buss till Tyskland heller, om man har tid vill säga. Man kan ju inte åka ner över en helg när man behöver sitta ett och ett halvt dygn i bussen. Men är man borta längre går det ju bra. Spanien funkar inte. Dit är det ju 300 mil. Jag är ingen sån där hundraprocentig miljögubbe, men jag försöker.

Jag källsorterar. Vi har ett sopnedkast utanför dörren och då blir det ju lite blandat. Men det andra slänger jag i dom olika behållarna i soprummet.

Spårvagn åker jag överallt. Men det är inte bara för miljön, det är för jävla jobbigt att parkera i stan. Det bidrar.

Jag hörde att Greta Thunberg har blivit nominerad till Nobels fredspris. Det är bara att applådera! Det är helt fantastiskt. Att en 16-åring lyckats med det är häftigt. Det kanske behövs ett barn. Sen får man se om höjdarna lyssnar på henne. Man tycker att det skulle bita bättre på dom när det är ett barn som kämpar för miljön.

Sen är jag inte så insatt i allt hon gör och vilka andra som har varit nominerade tidigare. Jag har inte riktigt koll på Nobelpristagare och såna grejer. Men bara att hon är nominerad är ju sjukt bra. Sedan finns det säkert andra i världen som också är värda priset. Men det är bra att hon är med i bilden.

Tänk att en 16-åring lägger en sån energi på miljön. Jag tror inte att det är många 16-åringar som tänker så. Det är mest en telefon i ena näven och tv-spelet i den andra. Sen kanske det är lite fotboll eller innebandy också. Nä, det är jävligt unikt det här med Greta.

Jag tänker på barnen och barnbarnen. Det är ju dom som kommer få lida för skiten, för det som händer nu. Vi blir ju påminda om miljön hela tiden, men det är inte vi som behöver betala priset.

Ha d' gott!

LÄS ÄVEN: Här är Glenn Hyséns topplista på tecknade figurer