Glenn Hysén

Göteborg är bäst – men cuperna gör allt än bättre

Publicerad

Göteborg är bäst året om och det vet alla. Men tänk på det här: Göteborg har lyckats med både Partille Cup och Gothia Cup. Det går inte att komma i från att det är helt fantastiskt.

Världens största turnering i handboll och världens största turnering fotboll. Det är helt jävla otroligt enligt mig.

Turneringar i idrott är helt fantastiska och det gäller vare sig om man spelar eller inte. Att Göteborg har två av världens största cuper är helt sanslöst egentligen. Nu är det längesedan jag var med i en ungdomscup men även jag har mina minnen. Jag minns när vi låg där i skolsalarna på stenhårda golv och usla madrasser – och det var skitroligt ändå.

Självklart var det svårt att somna eftersom att en ligger och fiser i ett hörn och någon annan står och rapar. Det är ett jävla oväsen. Men fortfarande kul.

Men nu. Blunda, känn in känslan och tänk er det här scenariot: att få stå med en buckla och ha vunnit en turnering. Höja den över huvudet. Och alla lagkompisarna jublar.

Sen finns det så klart mycket besvikelse, men man lär sig av det. Man härdas. Det går inte att vinna allt.

Gothia Cup drog i gång när jag var 16 år och den turneringen har jag aldrig spelat. Däremot var vi med i en cup i Eskilstuna, jag har inte en susning om vad den hette men det var en stor ungdomsturnering i alla fall. Vi vann den två gånger minns jag. Wartas 59-lag var ruggigt bra. Jag kommer ihåg att vi tampades och spelade jämt med Brommapojkarna många gånger. 

Minnet sviker så jag kommer inte ihåg den andra finalen. Men i den första vi vann stod Sandviken för motståndet. Då spelade Kim Källströms pappa Mikael i det laget. Go gubbe. Kul kuriosa att vi mötte honom.

I Göteborg spelade vi NT-cupen och det fanns många cuper att spela – men jag spelade ändå aldrig Gothia Cup. Vi hade nog kunnat vara med första gången men så blev det inte. Men jag tycker verkligen att alla barn och ungdomar som spelar fotboll ska få uppleva den turneringen. I alla fall en gång. Samma gäller för handboll och Partille Cup. Jag var själv nere i veckan och tittade och det var hur kul som helst. Alla föräldrar och syskon vid sidan av som hejar och allt engagemang från spelare och domare på plan. Den glöden är fantastisk.

Sen finns idioterna. De ska man egentligen inte nämna för det är de som ställer till det och utnyttjar situationen. Hur fan är de skapta i huvudet? Jag pratar om dem som utnyttjar andra sexuellt. Jag blir så trött på dem och det är så ledsamt när sådana svin förstör för någon annan. Alla som ser något sånt skit – reagera!

De som ska hyllas är de som fixar festen. Helvete vad hårt och bra de jobbar! Det är ju hur många som helst som sitter året om med Gothia och Partille. Göteborg är fantastiskt men under sommaren, när cuperna drar i gång, lever staden upp ännu mer. Det förhöjer allt och hela Göteborg går på högvarv. 

Partille och Gothia cup är en go krydda till allt annat som är bra.

Nu ska jag kolla på fotboll – och gratulera Tobbe till det nya kontraktet.

Ha d gott.

Relaterade ämnen
Glenn Hysén
Glenn Hysén

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER