Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Glenn Hysén

Glenn Hysén: Var glad för din gråtrista vardag

Alla går runt och snackar om att vardagen är grå och trist – var glad för den, säger jag.

Nu för tiden är allt ett evigt sökande efter spänning, men en vanlig vardagslunk är egentligen en lyx.

Jag hälsade nyligen på en cancersjuk kompis på Sahlgrenska – och jag har en till vän i samma situation.

Det ger perspektiv på livet.

Ena dagen sitter jag på sjukhuset bredvid min cancersjuke vän – den andra sitter jag på en ståupp-gala och har skitkul. För en vecka sedan var jag på begravning och i morgon ska jag gå på UFC-fajt med Alexander Gustafsson i Stockholm.

Det är kontraster det. Och det får mig att tänka ett varv till.

Cancer och cellgifter är verkligen inte att leka med. Men ändå är min vän på sjukhuset glad och go' när vi träffas. Min kompis har lärt sig att uppskatta varje sekund på ett sätt som vi alla borde göra.

Att sitta på ett kontor mellan sju och fem varje dag kan säkert kännas tradigt - men det är fan bättre än att vara sjuk eller att drabbas av annan skit.

Folk i allmänhet måste bli bättre på att uppskatta det de faktiskt har. Ett jobb eller en frisk familj. Folk bara gnäller på vardagsslentrianen – men det är en lyx som man ska vara jäkligt glad över.

Jag har fått chansen att göra mycket olika saker i mitt liv. Det har aldrig varit monotont och jag är extremt lyckligt lottad på det sättet.

Men det har jag tyvärr inte alltid insett.

Jag hade en period i mitt liv då jag var tvungen att gå på Arbetsförmedlingen i några veckor. Det var mitt livs största svacka. Ja, du hör ju hur det låter. Just då tänkte jag "fy fan vad dåligt jag mår" och allt kändes jävligt tungt. Men det var ju fan ingenting. Extremt löjligt när man tänker på det.

Sjukdom eller annan skit kan drabba vem som helst när som helst. Jag kan åka på det nästa vecka – vem fan vet.

Och alla har vi nog någon i vår närhet som inte mår så bra. Just nu har jag till exempel en kompis som är försvunnen. Han har varit borta sedan förra måndagen och ingen vet var han är någonstans - trots att både polisen och Missing People har letat. Det visar att livet kan vändas upp och ner på en sekund.

Det är inte kul att påminnas om det mörka i världen. Det är inte kul att hälsa på människor på sjukhuset som mår dåligt. Men det får en verkligen att tänka till och uppskatta det man har.

När jag lämnade min kompis på sjukhuset så kändes det bra ändå. Personen i fråga hade en bra dag och höll modet uppe. Det förekommer säkert svackor, allt annat vore konstigt, men min vän vet att uppskatta varje dag.

Om ditt största problem är att vardagen känns grå och trist – då är du jäkligt lyckligt lottad.

Ha d' gott!