Glenn Hysén

Göteborgarna är normalt sett  rätt avslappnade

Publicerad

Nu är det jul igen och nu är det jul igen och jag gillar verkligen traditioner.

Det är härligt att träffa alla barn och barnbarn, njuta av julmaten och bara coola av lite.

Men varför är det så många som blir alldeles galna och stressade så fort vi går in i december?

Man vet ju aldrig hur vädret är i Göteborg. I dag kan det vara regn och slask igen och man behöver två paraplyer för att ens våga sig utomhus.

Men om vintern är som den var i går här i stan är den här årstiden kanon. Blå himmel, solsken och några minusgrader, då är det gott att leva. Jag studsar till jobbet på lätta ben sådana dagar.

Men jag försöker att undvika julhandeln så mycket jag kan. Jag begriper inte varför folk måste rusa runt som galna hundar i en månad bara för att köpa lite julklappar. Göteborgarna är ju normalt sett ett rätt avslappnat släkte, men när affärerna börjar julskylta blir vi också som tokiga. Jag pallar inte det där överhuvudtaget.

 

Jag bävar och själv sparar jag nog det där med julklappar till dan före dan. För att minimera stressen försöker jag klara av alla klappköp på ett par timmar och när det är klart går jag in på puben och tar en bira. Jag brukar ha en lista med mig på vad jag ska köpa. Det blir mest till barnbarnen och jag brukar ta reda på i förväg vad de vill ha så det inte blir galet. Jag vill ju inte behöva gå tillbaka och byta grejerna jag köpt.

Jag ska inte avslöja för mycket om vad barnbarnen får, men de är så små att jag inte tror de läser GT så jag kan väl anförtro er att det kan bli något elektroniskt. Inga mjuka klappar i alla fall.

Vi vuxna byter inte klappar med varandra. Ni som läste den här spalten förra veckan vet i alla fall att det enda jag önskar mig är en kikare som funkar i mörker. Men i så fall skulle jag ge bort den med en gång till WWF (Världsnaturfonden) så att den kan bli ett hjälpmedel för dem som jagar tjuvskyttar i Afrika.

Snacka om viktigt arbete!

Men om vi tänker efter är vi egentligen ganska korkade. Varför inte vänta med klapparna till mellandagarna, då är det halva priset och det är obegripligt att vi går på handlarnas bluff år efter år.

 

I år ska jag fira julen med mitt ex Helena och några av ungarna - Alexander, Anton och Annie och så blir det Alex tjej och deras lille Bobby, som bara är ett halvår gammal.

Men sedan ska jag så klart hälsa på Tobbe och Charlotte och deras familjer. Och morsan och farsan ska jag träffa också. Det blir ett jävla rännande hela helgen, men det är bara trevligt att träffa släkten. Fem barn, lika många barnbarn, föräldrar och lite annan släkt och jag räknar med att hinna med allihop.

Sedan ser jag ju fram mot julmaten också. Men jag är en sådan typ som försöker undvika att frossa i förväg. Det kommer inte att bli ett enda julbord innan julafton, jag vill ju inte vara trött på maten innan det ens hunnit bli lucia.

Så sorry, ni som vill bjuda mig på julbord men fått nobben. Ta det inte personligt.

Det jag gillar mest när vi dukar fram på julafton är skinkan, köttbullarna, omeletten och Jansson frestelse. Och det ska vara vanlig ljus öl att dricka, inte sådan där mörk jävla julöl.

 

Och sillen är jag inte heller förtjust i, det kan väl någon bit senapssill kanske, men den äter jag väl mest bara för att få i mig en snaps emellanåt.

I går fick jag syn på listan över vilka idrottare som vi googlar mest i Sverige. Zlatan var etta före Messi och Ronaldo. Så långt är jag med. Men vet ni vem, som var fyra?

Jo, det var Anton! Missförstå mig inte nu, han är värd all uppmärksamhet. Men att man kan komma så högt på en sådan lista bara för att man varit med i en jävla danstävling...

För något annat har han ju inte gjort. Hi, hi, hi...

Ha d gott!

Glenn Hysén
Glenn Hysén

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER