Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

En självklarhet att stötta en förening som Grunden Bois

Knut Agnred från Galenskaparna uppträdde på Grunden Bois releasefest.Foto: TOMMY HOLL/IBL
Glenn Hysén var en av dem som var med på festen inför boksläppet av ”Här är alla vinnare – historien om Grunden Bois”Foto: TOMMY HOLL/IBL

Förra fredagen var jag uppe hos Grunden Bois, där var det fest för att boken ”Här är alla vinnare – historien om Grunden Bois” skulle släppas.

Det var en helt magisk tillställning och om man någon gång tvivlar på hur viktigt sport är så kan man förfriska minnet genom att ta en sväng dit.

Jag har varit med på en del evenemang med Grunden Bois genom åren och jag hade gärna gjort det oftare om jag hade haft mer tid.

Alla i Grunden Bois är goa människor, men det är ”Rektorn”, Tony, Jocke och Thor Guttormsen som jag känner bäst.

Jocke är känd för att sköta ”Heta Stolen”, en grej de där de ställer frågor till folk. Där har allt från prinsar, idrottsutövare och politiker varit med. Det är kanon, för han ställer så speciella frågor som tar en på sängen och det är jäkligt kul, både att vara med och ta del av.

 

 

 

Det var riktigt bra tryck på Serneke Arena i fredags, där har Grunden Bois har sitt kansli och det var där festen för boken hölls.

Det var helt fullpackat med folk och för mig var det en självklarhet att dyka upp. Ralf Edström, Johan Elmander, Dick Last och Emil Salmonsson var också där, och John Alvbåge skickade en hälsning.

Ralf Edström var en av gästerna när Grunden Bois hade releasefest för den nya boken.Foto: TOMMY HOLL/IBL

En av höjdpunkterna var när Knut Agnred från Galenskaparna gick upp på scenen och körde Grunden Bois-låten, tillsammans med medlemmar i föreningen.

En fantastisk människa med en fantastisk röst och sen med gänget med på scen – helt magiskt, jag har allt inspelat på mobilen, världsklass.

Ett av mina finaste minnen med Grunden Bois är från några år sedan, när jag ledde ett program som hette ”FC Z”. Det programmet handlade om ett gäng, som till skillnad från Grunden Bois inte var så intresserade eller hade så bra koll på sport.

Men de här killarna var så klart bra på andra saker, som insekter och bussmodeller och allt var det var.

Hur som helst så körde vi en turnering i Mölnlycke den där dagen, med en fyra-fem lag. Den match som stack ut den dagen var när FC Z mötte Grunden Bois. 

Jag kom inte ihåg resultatet men jag kommer ihåg att jag stod där på sidlinjen och njöt fullständigt. Alla skrattade, var skitglada och tyckte det var jäkligt roligt. Det blev något mer en än tävling och ett resultat, det där spelade inte längre någon roll – själva grejen var att alla njöt av att vara på planen.

 

 

LÄS MER: Glenn Hysén: Jag hoppas de har förberett sig bättre än vad jag gjorde

 

Man skrattade så att man kiknade, men alltid med dem och aldrig åt dem!

Det finns många saker som kan föra människor närmare varandra, saker som jag inte har koll på men en grej jag vet är att sport är ett jävla bra sätt att samla människor, det förbrödrar och alla får vara med. Det spelar ingen roll hur bra man är. 

För mig är det en självklarhet att stötta en förening som Grunden Bois, jag försöker ställa upp så fort jag har tid och jag önskar att jag hade möjlighet oftare.

När man får ett leende tillbaka av dessa fina människor, så är det inte långt ifrån att man lipar.

Ha d' gott! 

 

Fotnot: Boken ”Här är alla vinnare – historien om Grunden Bois” är skriven av GT-medarbetaren Stefan Nilsson.