Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Glenn Hysén

Detta har jag saknat allra mest i pandemin

Glenn Hysén saknar bland annat att kunna åka på solsemester, skriver han i sin krönika.
Foto: POWELL83 - STOCK.ADOBE.COM / FOTOLIA

Det känns för jäkla skönt att coronapandemin förhoppningsvis snart går mot sitt slut.

Äntligen ser man ljuset i tunneln, att det är på väg åt rätt håll.

Det är många saker man inte kunnat göra under pandemin – här är min lista på det jag saknar allra mest.

Hälsa på min dotter Charlotte

Hon bor i Norge tillsammans med Andreas Drugge och deras två barn och de är ju helt hysteriska med coronan där. Senast vi sågs var på mitt och Camillas bröllop, det är ett och ett halvt år sen. Det är skittråkigt, vi har så klart kontakt på telefon, men det är så tråkigt att inte kunna träffas. Det är ingen hit.

Kolla på fotboll

Att kunna gå på Blåvitt eller åka på en fotbollsresa till England eller Tyskland saknar jag väldigt mycket. Jag har ju jobbat med två bolag som jag åkt på fotbollsresor med, men tyvärr kursade det ena på grund av pandemin. Men det har varit vansinnigt roligt, jag saknar det hur mycket som helst.

Gå på konsert

Jag älskar ju musik, att kunna gå på en konsert på ett fullsatt Ullevi saknar jag. Den senaste konserten jag var på var Håkan Hellström om jag minns rätt. Att gå på konsert med förväntningarna innan, det är sånt man saknar.

Resa

Vi reser normalt sett två, tre gånger om året. Och det är framför allt ställen vi rest till på senare år man saknar, som Kap Verde till exempel, som är helt suveränt. Det tar bara sex timmar med flyg, inte som till Thailand direkt. Men vi har faktiskt beställt två resor till i höst, en till några kompisar i Spanien och en till Kap Verde. Vi får se hur det blir med det.

Gå till sportbaren

Jag saknar att kunna gå till sportbaren, svinga en bägare och kolla på en fotbollsmatch. Numer när matchen börjar 21 får man dricka Ramlösa, och det är inte lika roligt. Men mest är det den sociala biten, det saknar man som fan. Jag ser fram emot att kunna träffa folk igen i större grupper än fyra.

Gå på Liseberg med barnbarnen

Det brukar vi vanligtvis göra varje år och det är underbart att uppleva hela den biten med deras glädje, hur kul de tycker att det är. Vi brukar gå med några barnbarn åt gången, max två, tre stycken, annars får man nog ett nervsammanbrott. Det är så kul att se de små, hur glada de är när de kommer in där.

Kunna röra sig fritt på stan

Jag saknar att kunna röra mig fritt, utan att behöva tänka på allt. Att kunna gå in i butiker och sånt. Häromdagen skulle jag fixa glasögonen, då fick jag stå i kö utanför för det fick bara vara några inne samtidigt.

Ha d' gott!


Se mer: