Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Glenn Hysén

Detta är de fem allra goaste göteborgarna

En av Glenn Hyséns favoritgöteborgare är Miriam Bryant.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
För Glenn Hysén är Torbjörn Nilsson nummer ett, skriver han.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Att ta ut de fem allra goaste göteborgarna gav mig faktiskt lite ångest.

Det finns ju så otroligt många.

Men jag gick på känsla och spontanitet.

Här kommer de!

Göteborgare är riktigt goa. Här kommer de fem jag tycker är allra goast.

Det var inte helt lätt att välja eftersom det finns så många – och bland bubblarna finns Leif Loket Olsson, Viveca Lärn, Tomas von Brömssen och Sten-Åke Cederhök. För att nämna några.

Hur som helst – här kommer de.

Håkan Hellström

Det han har gjort på Ullevi, de här konserterna, är helt sjukt. Jag har varit på två av dem och det var så bra. Jag har också sett honom på Allsång på Skansen och till och med Stockholmare jublar åt honom. En suverän gubbe, så trevlig och go.

Miriam Bryant

Jag såg en dokumentär om henne och hon är uppväxt i Utby inte långtifrån där vi bor nu. Jag fastnade verkligen för den dokumentären, hon var så skön. Så down to earth. Och hon sjunger bra. När hon tolkade Lisa Nilssons låt Allt jag behöver i Så mycket bättre, det var fantastiskt. Så jävla bra.

Hon har en personlighet och utstrålning utöver det vanliga.

Lasse Brandeby

Sicken gubbe. Kurtangrejen är helt sjukt rolig. Fantastiska program. Och så har han varit Fader Fouras i Fångarna på fortet som jag varit med i.

Vi träffades några gånger även på stan, men det är inte så att vi umgicks.

Lasse Kronér

Han är den typiska goa gubben. En bättre gubbe får man leta efter. Så skön, glad, go och trevlig. Helt underbar, han bjuder på sig själv. Jag ska inte säga att jag känner honom så väl utanför tv, men av det jag upplevt av honom så är han en kanongubbe.

Torbjörn Nilsson

Kanske den bästa av alla. När jag kom till IFK Göteborg 1978 var han där. Han var så jävla trevlig och tog hand om alla nya. Görgo. Han var en av de bättre spelarna redan då och sedan blev han bara bättre och bättre. Vi hade aldrig vunnit Uefacupen 1982 utan honom.

En underbar människa. Så sympatisk. Jag saknar nästan ord för honom. Jag träffar honom än i dag och pratar. Han är nummer ett för mig.

Ha d' gott!

Se också: