Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Det viktigaste är att man mår bra och att vardagen funkar

Under fjolåret gifte sig Glenn Hysén – nu hoppas han på nya härliga stunder under år 2020.
Foto: HENRIK JANSSON

Året har precis börjat och det finns massor att se fram emot. 

Det är mycket idrott så klart och mycket förväntningar.

Men det viktigaste är ändå att man själv och ens nära och kära mår bra.

Det nya året är här och då kommer ju ofta förväntningarna. För mig var 2019 ett toppenår, det var helt suveränt. Jag har gift mig och fyllt 60 och det finns ingenting negativt. Man kan inte göra annat än att hoppas att 2020 fortsätter så.

Det finns många idrottshändelser att se fram emot i år. Blåvitt, Liverpool och Frölunda hoppas man ska kunna ta hem något och det ser ju väldigt bra ut. Liverpool leder Premier League överlägset och Frölunda har chans att vinna sitt andra raka guld. För Blåvitt är det ju fortfarande långt kvar innan säsongen börjar.

Sedan ser jag fram emot fotbolls-EM. Sverige spelar gruppspelsmatcherna i Spanien och på Irland och det är första gången på länge som matcherna spelas i flera olika länder. Om det är bra eller dåligt vet jag inte, men förmodligen blir det några resor till läktarna.

Jag och Camilla ska åka med några bekanta till Mexiko i februari, det blir riktigt skoj. Vi ska åka runt lite där och jag tror det blir skitbra.

För det allra viktigaste är att man mår bra och att den där grå vardagen funkar. Jag har en del kompisar som är sjuka av olika anledningar och att sånt löser sig är min stora förhoppning.

Många tycker vardagen är så grå och tråkig men man ska vara glad att man har den. Att man har ett jobb som man kan gå till, då är man jävligt lyckligt lottad. Jag har turen att få göra det jag tycker är kul och det kan jag inte gnälla på.

Jag brukar inte ha några nyårslöften, de går inte att hålla ändå. Om det skulle vara någonting så är det väl att ta upp träningen igen. Jag lyckades i en månad men har bara tagit mig till gymmet en gång under jul och nyår. Det är ju så mycket mat och dryck, och man måste hinna njuta lite också. Jag siktar på att tappa åtta-nio kilo under året, men något löfte får ni inte av mig. 

Om man får drömma lite så önskar jag att få vara med i en fotbollsklubb igen under 2020. Inte som huvudtränare, men att få vara med och känna på den där omklädningsrumskänslan. Det är någonting jag saknar lite, stämningen och tjötet är ingenting man skojar bort. Senast jag var med om det var nog i Utsikten, division 1, och det vet jag inte hur längesen det var.

Vi är ett gäng som spelar innebandymatch i Borås varje år för att stödja cancerforskningen. När man sitter där i omklädningsrummet kommer alla gamla minnen tillbaka, då är det tänt på alla cylindrar. Det är en skön upplevelse som jag drömmer tillbaka till. 

Men framför allt: ta hand om era nära och kära, det är det viktigaste i år.

Ha d' gott!