Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Det rådet bär jag med mig även i dag

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Jag hade en väldigt djup dalgång för några veckor sedan när jag låg och kollade på sumobrottning. Då tänkte jag ”vad i helvete håller jag på med?”. Men det fanns ingen annan sport att titta på. Det fanns golfturnering också. Golf är ju lite roligare om man spelar själv, men att titta på, nej. Det händer ju ingenting.

Men nu är allsvenskan i gång!

Nu har alla ligor kommit i gång. Bundesliga och Premier League. Jag såg en spansk match häromdagen. Allting är i gång, även om det inte är så mycket folk på läktaren. Det är ju lite tråkigt, men va fan. Det är ju bättre än ingenting.

Men man får rätta sig efter reglerna som finns och jag förstår ju varför. Jag har inga problem med det. I vanliga fall går jag ju bara på Blåvitts matcher, men så åker jag ju på Liverpool åtta nio gånger om året och kollar på dem. Men nu blir det inget med det.

Det får ju bli så att man sitter hemma eller sitter på nån sportbar i stället. Jag är så oteknisk så jag har inte lyckats få in den kanalen där matcherna visas så jag har inte kunnat se några matcher hemma. Matchen mot Elfsborg såg vi på John Scott i Partille. Där blir det säkert match några gånger till.

Hur får man då till en bra matchkväll när man inte kan vara på plats på läktaren? Jo, om man vill få det bästa av det bästa så ska man ha köttbullar och potatismos, en stor iskall öl, och så är det Blåvitt mot AIK. Bättre än så blir det inte. Jag vet inte om de vinner den matchen. Det går ju väldigt mycket upp och ner nu. Man får inget riktigt grepp om det hela. Jag trodde aldrig de skulle torska mot Elfsborg. 

Men jag kommer ihåg när jag spelade på 80-talet, vi torskade tre raka matcher och vi var storfavoriter. Alla tänkte ”vad är det för jävla idioter”. Men sen vann vi allsvenskan lik förbannat. Så det finns hopp.

Det finns en ung kille i Blåvitt som heter Jesper Tolinsson. Han har jättebra både vänster och högerfot. Och Bjärsmyr är ju tillbaka i Blåvitt nu. Om han kan styra upp Jesper Tolinsson så tror jag det kommer bli ett mittbackspar som blir hur bra som helst. 

Han skulle kunna vara för Tolinsson vad Conny Karlsson var för mig. Jag orsakade straff efter 35 sekunder i min allsvenska debut. Man bara hörde ett sus på läktaren. Då kommer han fram och säger ”du, bit ihop bara. Det kan bara gå åt ett håll nu, det kan inte bli värre”. Den har jag med mig, vad jag än gör.

Ha d' gott!