Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Det här med VAR börjar spåra ur fullständigt nu

Videogranskningar i fotbollsmatcher är ingenting som Glenn Hysén förespråkar.Foto: SIMON HASTEGÅRD/BILDBYRÅN

Sverige gör det grymt bra i VM, men som åskådare kan jag inte njuta av matcherna till fullo.

Det här med VAR har börjat spåra ur fullständigt nu.

Det ska användas för att kontrollera om det blivit mål eller inte – allt annat ska bort.

Det är fotbolls-VM och det är alltid en fest. Men att njuta av en fotbollsmatch i dag blir svårare och svårare på grund av det som kallas för VAR. Det är som en böld i röven.

Det börjar bli patetiskt och snart kommer det väl gå så långt att domaren ska videogranska varenda situation som kan uppstå på en fotbollsplan. Man blir mörkrädd av tanken på att vi snart kan leva i en verklighet där det blir minutlånga pauser varje gång det blir inkast.

Och handsregeln ska vi inte ens snacka om. Att det i princip blir straff oavsett var på armen bollen tar även fast det är helt oavsiktligt är sjukt. 

Jag såg bilder på Nilla Fischer på träning, som försvarade med armarna bakom ryggen. Det ska inte gå till på det viset. Jag blir illamående av att se sådana regler.

Den enda funktion VAR ska fylla enligt mig är att kontrollera om bollen gått över mållinjen eller inte. Allt annat ska bort. Tycker man inte som jag får man göra det, men då är man enligt mig helt fel ute.

Fotboll är en idrott, ingen robotgrej. Domarna är människor och måste få göra fel. 

Att göra fel är mänskligt och jag väljer det varje dag i veckan över att det blir så enormt långa spelstopp i varje match, det är inte naturligt att det blir så långa tilläggstider.

Jag blir riktigt irriterad som åskådare.

Dessutom tar det fokus från det härliga i mästerskapet.

Det känns som att damfotbollen gått framåt jättemycket på senare tid och jag är imponerad. Hedvig Lindahls räddning mot Kanada var helt otroligt exempelvis. Hon är ju bättre än Ravelli!

På lördag är det dags för kvartfinal mot Tyskland. Kollar man på statistiken ser det inte jätteljust ut, för tyskarna vinner ju nästan alltid.

Men statistik kan man skita i, det som har hänt förut är historia.

Det är nu det gäller, nu kör vi!

Ha d' gott!