Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Det här är den bästa tiden på hela året

Liverpool har dragit i gång säsongen i Premier League – till Glenn Hyséns stora glädje.Foto: PETER POWELL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Det här är den bästa tiden på året för mig.

Allsvenskan går mot slutspurten och alldeles nyligen har Premier League börjat.

Det kan inte bli för mycket fotboll för mig – och Blåvitt och Liverpool missar jag aldrig.

Men man får visa lite hänsyn till folk runtomkring, speciellt Camilla.

Det finns inget bättre än den här tiden på året. Spänningen i allsvenskan är riktigt bra och i Premier League spelas de allra bästa matcherna.

Där är det tuffare, roligare och händer lite mer.

Man får inte heller glömma Bundesliga där de spelar jävligt bra fotboll och med knökade läktare överallt. Det får man verkligen inte förringa.

Jag ser inte precis allt, men Blåvitt och Liverpools matcher missar jag aldrig. Det är två gånger i veckan och går inte att missa.

Har jag inget annat planerat att göra är det klart att jag även kan titta på andra matcher, jag försöker se så mycket jag kan, men man får också ta hänsyn till andra.

Speciellt till Camilla så klart, om hon vill se på något annat eller så. Jag tror inte att hon tycker att det blir för mycket fotboll, det är i alla fall inget jag hört, och det tycker inte jag heller.

I allsvenskan är det så klart en överraskning med Blåvitt. Det är ju inte slut än, men jag hade tippat dem typ tia. Jag hade inte trott att Robin Söder skulle vara så het som han är nu, men det är kul att man kan ha fel.

Blåvitt kommer inte att vara med och slåss om guldet men trea, fyra kan de absolut bli. En plats i Europa bör de kunna fixa nu när det ser så bra ut. Det är bara att applådera, för de har hållit i bättre än jag trodde.

I övrigt är det ungefär som väntat, att det är Stockholmslagen och Malmö i topp är ingen överraskning direkt.

Däremot är det en liten överraskning med Östersund, för dem hade jag tippat högt upp. Men de har väl blivit av med några gubbar, typ Curtis Edwards till Djurgården, så det är klart att det dippat lite.

I Premier League har Liverpool sett bra ut i början av säsongen och vunnit sina två första matcher. 

Mot Norwich var de bra, men det såg inte lika bra ut mot Southampton. Det är dock två lag de ska slå om de ska vara med och slåss om titeln, annars blir det svårt.

Jag tror att det kommer stå mellan Liverpool och Manchester City även i år. Andra fans får säga vad de vill, men jag tror att det är de två lagen det handlar om.

Det är riktigt kul att kunna vara med i topprejset igen, för så har det ju inte varit de senaste åren. Då var man glad om de kom till Europa.

I år kan de verkligen vinna, även om det är långt kvar. Det finns alla förutsättningar för truppen är jäkligt bra. Det märks verkligen i klubben, det är ett ruggigt tryck runtomkring.

Själv ska jag dit och titta på två, tre matcher den här säsongen, och självklart ska jag se matchen mot United.

Det är dock inte så många som känner igen mig där längre. Kanske de väldigt inbitna supportrarna som är lite äldre eller nån enstaka ute på gatan, men det är inte mer än så.

Det är ju dock 30 år sedan jag spelade där, vilket är helt sjukt om man tänker efter.

Ha d' gott!