Glenn Hysén skriver om att uppskatta andra året om. Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSENGlenn Hysén skriver om att uppskatta andra året om. Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN
Glenn Hysén skriver om att uppskatta andra året om.  Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN
Glenn tillsammans med kärleken Camilla. Foto: ANDERS YLANDERGlenn tillsammans med kärleken Camilla. Foto: ANDERS YLANDER
Glenn tillsammans med kärleken Camilla.  Foto: ANDERS YLANDER
Glenn Hysén

Det behövs ingen särskild dag för att visa uppskattning

Publicerad

Egentligen tycker jag väl inte att det ska behövas en särskild dag för att uppvakta en person. Men nu finns det och nu är vi snart där och då får man bara köra på.

För det blir fan inte bra om man råkar missa alla hjärtans dag.

För det första, blommor är en väldigt bra grej. Jag tycker att man ska köpa blommor för att visa sin uppskattning. Det är enkelt och smidigt. Dessutom vet jag inte någon tjej som inte tycker om det. Min Camilla älskar att få blommor.

Och det snålar jag inte med. Men det behövs inte en särskild dag på året för att få mig att gå och köpa blommor till henne. Ofta händer det att jag köper en bukett spontant på hemvägen, så det får hon nog en gång i månaden i alla fall. Hon blir lika glad varje gång och det är ju gött.

Annars är det ju alltid roligt med något litet extra. Men det behöver inte vara en veckas solsemester utomlands eller något annat som är märkvärdigt. En spahelg eller att gå ut och äta en finare middag och mysa till det lite är alltid trevligt. Något som är lite utöver det vanliga, helt enkelt. 

 

LÄS MER: Kärlekslyckan är total: Glenn har förlovat sig 

 

Annars så är jag riktigt dåligt på det där med presenter. Men jag rekommenderar ändå att man köper något ibland. Helst inte bara på alla hjärtans dag utan gärna flera gånger om året. 

Man ska framför allt visa sin uppskattning till den man bor ihop med. Tänk på personen du lever med och vad den tycker om och brukar gilla att få. Sedan får man utgå efter det, men det behöver inte vara någonting svindyrt för det. 

Har man nyligen blivit kär och alla hjärtans dag börjar närma sig kan det bli farligt. Då vill man göra ännu mer. Men återigen, man ska inte behöva bli utfattig på grund av den här dagen. 

Det är inte priset på gesten som spelar roll. Men många får så klart dåligt samvete och stressar upp sig. Det är väl så det är ofta i början av en relation. Men början kan vara de första månaderna eller de första fem åren beroende på hur man ser på det och känner inför personen. Jag känner fortfarande så med Camilla, jag vill göra mycket och mer därtill för henne och så kommer det nog vara ett bra tag framöver.

Men jag tycker inte att folk ska behöva gå runt och spara en massa pengar inför den här dagen. Det är gesten och tanken som är det viktiga. Det räcker med en liten påminnelse om att personen faktiskt betyder någonting för en. 

 

LÄS MER: Hysén: "Hon är världens underbaraste människa" 

 

Jag har knappt koll på när alla hjärtans dag är. Men fick reda på att det är redan på onsdag i nästa vecka. Så då ska jag planera in en överraskning till Camilla. Men det blir nog inget märkvärdigt.

Oftast så pratar man om att man ska visa sin uppskattning för sin sambo, flickvännen, pojkvännen och så vidare, va. Men det är väl minst lika viktigt att man visar uppskattning och att man uppvaktar sina bästa kompisar ibland någon gång då och då.

Så det tycker jag definitivt att man också kan göra.

Återigen, det blir inte fan bra om man missar alla hjärtans dag. Men det blir heller inte bra om man glömmer bort resten av dagarna på året. Det ska inte behöva finnas en särskild dag i almanackan för att man ska komma ihåg att uppskatta personerna man bryr sig om.

Ha d' gott. 

Relaterade ämnen
Glenn Hysén
Glenn Hysén

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER