Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Skittråkigt att det inte är någon sport på tv

Glenn Hysén har tittat på sumobrottning på tv i brist på annan sport, skriver han i sin krönika.
Foto: JEFF LEWIS / AP FR155572 AP

Sex jobbresor till England och Berlin har ställts in och två konferencierjobb har skitit sig på grund av coronaviruset.

Det enda positiva med det är att jag aldrig tränat så mycket som nu.

Däremot är det skittråkigt att det inte är någon sport på tv, häromdagen kollade jag på sumobrottning i 45 minuter.

Jag tar coronaviruset på största allvar och tänker på de gamla. När jag hjälper morsan och farsan att handla har de handskar på sig och stoppar ut bankkortet och shoppinglistan i ett kuvert och när jag kommer tillbaka ställer jag maten på utsidan och åker därifrån.

Det är helt sjukt, men jag förstår att det behövs. De är ju 85 år och jag fattar att det är ett helvete för de gamla och utsatta.

Men jag försöka leva ganska så normalt. Det som påverkar mig är att jag inte har något att göra.

Alla mina jobbresor från förra veckan och framåt är inställda. Jag hade inte en helg ledigt utan skulle åkt till England tre gånger och Berlin tre gånger, men det blir inget av det. Jag skulle också varit konferencier två gånger som sket sig.

Det är inte så att jag förlorar pengar, men det är ju pengar som jag skulle ha tjänat. Jag står inte och faller med det, det är inte det jag menar, det finns de som har det tusen gånger värre, men det är tråkigt.

Det enda positiva är att jag aldrig tränat så mycket som jag gör nu, förra veckan tränade jag sex gånger, jag kör som en dåre.

Att det inte är någon sport på tv är skittråkigt. Camilla jobbar ofta nätter och då sitter jag själv och bläddrar bland kanalerna och försöka sätta mig in i olika serier och grejer, men det funkar inte.

I går kollade jag till och med på sumobrottning och jag har även kollat på gamla matcher från NHL och Champions League och så. Jag kollar vanligtvis inte ihjäl mig på sport förutom Liverpool, Frölunda och Blåvitt, men det är tomt nu, och det är många som säger det.

Vi får se hur det blir med Premier League-säsongen, om den spelas klart eller inte. Det sista jag hörde, men det är väl rykten bara, är att det ska intensifieras och spelas klart med matcher var och varannan dag för att få en mästare.

Det vore så jäkla typiskt om ligan skulle stoppas nu när Liverpool leder med så många poäng, det är som att det ligger någon förbannelse över att vinna ligan över dem. Men också lagen i bottenträsket, det handlar om ruggiga kulor att spela i Premier League kontra Championship.

Jag tycker de borde göra allt för att spela klart serien, men med tomma läktare. Jag ser hellre det än ingenting alls.

Mina tips på grejer man kan göra i stället för att kolla på sport nu är:

Kolla på film. Jag ser mycket film nu i stället.

Umgås med varandra. Herregud, rör på er, promenera, så det händer något. Man behöver inte utmana ödet genom att sätta sig jämte någon om man inte vågar, men lev så normalt det går.

Träna. Jag tränar fem gånger i veckan nu, minst. En timma om dagen.

Ha d' gott!