Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Glenn Hysén

Det är inte bara att knäppa med fingrarna

Johanna Waak är på plats i Göteborg med några av de ungdomar som deltar i turneringen.
Glenn Hysén har insupit stämningen under Gothia Cup. Foto: TOMMY HOLL/TT / TOMMY HOLL TT NYHETSBYRÅN

Gothia Cup är i gång för fullt.

Den senaste veckan har jag sett några matcher och det är så gött att se så mycket folk, ett sånt stort engagemang och det goa trycket kring matcherna.

Och allt äger rum i lilla Göteborg. Hur fasiken gick det till?

Min vana trogen har jag den här veckan passat på att njuta lite av Gothia Cup och jag var i gång redan under turneringens första dag.

Då var det ett gäng mexikaner som spelade nere på Heden och jag va där med en kompis, bara för att sleva i mig lite av stämningen och det var fullknökat!

Min polare Mattias tränar ett P11 lag och nästa självklara stopp var därför att se en match som de spelade ute på Åby. 

Det var jäkligt kul, trots att det är småpojkar och en sjumannaplan så är det så härligt att se engagemanget som lyser i deras ögon.

I den åldern tror jag inte att det är så viktigt att vinna, utan det är att få vara en del av hela grejen som gäller.

Nästa grej var att se Blåvitts P06:or i en match i Kviberg. Jag blev riktigt imponerad av dem, jäklar vad de spelade fotboll! Det känns verkligen som att de haft möjlighet att slipa på sina färdigheter under en längre period och att det finns en tanke bakom allt.

Sen passade jag på att se en match med farsan vid Eriksberg, eller ja se och se. Matchen hölls nämligen på Wartagården och då var det så klart massa gamla Wartagubbar där.

Det blev alltså mer tjöt än att kolla fotboll, men det var riktigt trevligt ändå.

Som ni kanske märkt vi det här laget så har jag alltså fått fyra helt unika och olika upplevelser mot varandra på bara några dagar. Jag har så att säga rest från Mexiko till min gamla moderklubb Warta och njutit hela vägen.

Det är det som är så jäkla stort med Gothia Cup och det som gör att det lockar så många varje år. Människor från hela världen är här, spårvagnarna är fyllda med fotbollssugna ungdomar och det är fest i en hel vecka.

Och allt sker i lilla Göteborg. Att vi kan ha den här typen av evenemang, och då räknar jag också med Partille Cup, är egentligen helt otroligt och visar på det fantastiska engagemang som ligger bakom.

Folk som står i kiosker, domare, tränare och föräldrar som ställer upp.

Och när årets turnering är över så börjar de säkert jobba med nästa års upplaga redan dagen därpå. 

Det är inte bara att knäppa med fingrarna och så blir det av, det ska man ha med sig tycker jag.

Har ni inte gått på någon match än så tycker jag att ni ska passa på – på lördag är det slut. Jag själv har insupit årets dos redan och åker till Vetlanda i helgen för att hänga med en polare som bor vid en sjö.

Det är så jäkla läckert!

Ha d' gott!