Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Det är ingen mening att bry sig om att man åldras

”Så länge de inte uppfinner någon tablett som gör att man blir yngre är det ingen mening att bry sig om att man åldras”, skriver Glenn Hysén.Foto: DN

Just nu ligger all fokus på en enda sak: Bröllopet med Camilla om några veckor.

Men efter det är det är det en annan händelse som sker i höst. Då fyller jag och min tvillingsyster 60 år.

Hur vi ska fira har vi inte bestämt än, men jag hoppas att vi bara kan åka i väg någonstans, jag och syrran och våra respektive.

Någon åldersnoja har jag däremot inte, tvärtom. Så länge de inte uppfinner någon tablett som gör att man blir yngre är det ingen mening att bry sig om att man åldras.

Vad ska man göra åt det?

Nu har jag, peppar peppar, inte åkt på någon skit utan kan vara glad över att jag har det bra. Visst kan jag må dåligt någon gång, men då är det dagen efter och självförvållat.

För att hålla mig i form försöker jag gå till gymmet eller vara ute och gå. Jag springer inte maraton och så, utan håller på med normala grejer. Så länge jag fortfarande känner mig som 20 år i skallen så är jag nöjd. Om kroppen hänger med är, är en annan sak. Så länge man kan vara barnslig och ha nära till skratt njuter man och har det gott. Då spelar det ingen roll om du är 70 eller 30.

Jag har en del vänner som gått bort och man får vara realist och inse att så är det. Men både morsan och farsan är med i livet. Morsan har fyllt 85 och farsan fyller 85 i dag.

Och nu ska jag alltså gifta mig igen, för tredje gången.

Jag tycker inte det är någon större skillnad på att vara kär nu och att vara kär när man var ung. Känslan är likadan, det är samma varje gång. Däremot lär jag av mina misstag och gör inte missarna en gång till. Jag uppskattar mycket mer vad jag har nu.

Bröllopet är 31 augusti och det är bara denna månaden kvar att förebereda. Vi har bra koll på det, framför allt Camilla. Hon sköter det jävligt bra med hjälp av sin dotter och hennes gubbe och så. Vi ska vara på Jungman Jansson vid Önnereds brygga och vi får hoppas att det inte blir regn.

Men skulle det bli det så är det bara att bita ihop och hålla sig på insidan. Jag oroar mig inte över det.

Jag ser fram emot dagen inte bara för att jag gifter mig, utan för att vi får träffa familjen och alla våra vänner. Alla mina bästa vänner och alla Camillas är likadana, det är samma typ av mentalitet. När vi träffas har vi alltid fruktansvärt roligt.

Så bara att träffa de här dårarna kommer bli grymt.

Det kommer bli jävligt skoj.

Ha d' gott!