Glenn Hysén

Det är en självklarhet att stötta Majblomman

Publicerad

När jag var liten sålde jag Majblommor varje år.

Jag minns vilka stråk man gick i, vilka personer som var snåla och vilka som var givmilda. Det var ett jävla krig om vilka trappuppgångar man skulle in i.

I år är jag ny ambassadör för Majblomman och jag är stolt över att de ville att jag skulle bli det.

Att vara ambassadör innebär att jag ska värna om Majblomman och prata om det i alla sammanhang och i går var jag i Nordstan på invigningen. Där köpte jag den första Majblomman. Jag köpte ett helt gäng faktiskt, och förra året gjorde jag likadant. Det är en god sak som funnits i många år och som man ska stötta.

Tjejen som gjort årets blomma var där också. Hon var tretton år. Den var verkligen kanon!

Det är klart att jag är stolt över att vara ny ambassadör och det värmer ganska bra. Man bör ju vara en hyfsad människa om man ska få den chansen, sen är det kul att se alla barn som säljer, de tycker verkligen att det är kul.

Jag vet själv när man var mindre. Jag sålde som sagt varje år. Det är en grej som följt med en hela livet och för mig är det en självklarhet.

Förra året var det en liten kille som blev rånad på sina pengar av nån galning. Det var väl fyra, fem tusen spänn eller nåt. Man blir ju skogstokig. Hur lågt får man sjunka som människa? Råna en unge på pengar, allvarligt talat.

 

LÄS MER: Elina designade Majblomman – Hysén först med att köpa 

 

Jag fixade en insamling på Facebook. Det tog två sekunder, så var det klart. Det är det minsta man kan göra. Huvudsaken är att grabben fick tillbaka pengarna han blev av med.

Totalt samlade barnen in 64 miljoner förra året. För inte så länge sen var det 18 miljoner. Det är en enorm ökning! Och Göteborg är med i toppen av ställena där det säljs mest. Jag tror att vi göteborgare är ganska jordnära när det kommer till såna grejer. Det är riktigt skoj att höra att vi är givmilda.

Men man vet ju att pengarna går till rätt grejer, till barn som behöver det. Man tror ju inte att sånt finns i Sverige, för man ser det inte själv. Det är svårt att uttala sig när man inte lever i det.

Nästa år ville de gärna ha med mina söner Tobbe och Anton som ambassadörer också. Det hoppas jag de ställer upp på. Det är inte så märkvärdigt. Det handlar om att försöka hjälpa till, och att prata om det under de här två veckorna.

Allt som har med välgörenhet att göra är skitbra. Jag försöker alltid vara med så mycket jag kan, om jag bara har tid. Då är jag med på det mesta. Brukar lira några fotbollsmatcher med Cancerfonden varje år, och så har jag spelat innebandymatch i Alingsås fem i år rad. Det är viktigt att försöka vara med om man kan.

Ha d' gott!

Relaterade ämnen
Glenn Hysén
Glenn Hysén

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER