Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Det är en grej som man aldrig får uppleva igen

Orust är ett ställe som man kan åka till.
Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Jag älskar ju sol och vatten. Det är underbart. 

Den bästa perioden i livet är sommaren. 

Det finns många fina platser i Sverige att besöka, framför allt i Bohuslän. 

Med havet där, det går inte att slå det. 

Jag har badat hur mycket som helst i sommar. Mycket i Bohuslän. Man går ner och slänger av sig kläderna och så badar man. Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Det är jäkligt gött bara. Här har jag listat fem platser i Sverige att besöka under sommaren.

Till att börja med vill jag bara säga att Göteborgs skärgård självklart spelar i en helt egen division utöver det här. 

Nösund, Orust. Jag och Camilla var där hos ett par som vi känner. De har en altan så man ser ut över halva jäkla havet. Så åkte vi ut och hämtade kräftor med båten. Först var det hur lugnt som helst. Sen kom man utanför öarna och då blev det halv storm. Då tänkte jag att det här överlever vi inte. Jag var livrädd. Sen när man kom hem skulle man koppla av lite. Men så hade de ett hopptorn. Tro fan att man skulle upp där, 60 år. Jag landade på huvudet och är fortfarande nästan döv på ena örat. Men det rekommenderar jag. Ett fantastiskt ställe.

Lysekil. Där var jag i helgen och spelade tennis. Jag har inte spelat tennis på flera år. Men när man står där ute så är man som en barnunge. Man står där och tror att man är Björn Borg. Det var roligt men jag ramlade och slog i knäet. Men det är ingen fara. Där kommer tävlingsidioten fram. Sen åkte vi runt i en svart raggarbil. Den var skitfräsch med öppna rutor och så sjöng vi som idioter. Det är en grej man aldrig får uppleva igen.

Grebbestad. Jag och en kille som heter Bobby Bennet hade fotbollsskola där. Vi åkte runt i Bohuslän. Allt var lika jäkla fint. De här små husen och så rätt ut i havet. Det är magiskt. Sen har jag en kompis från Belgien som bor där. Så jag har ju varit där ett par gånger. Det är jäkligt mysigt. Jag har varit där på Liverpoolträff med en gubbe som kallas för Musslan också. Då pratar jag inför 200 personer och dricker öl.

Vetlanda. Där har jag en kompis som heter Jimmy. Jag och Camilla har varit där ett par gånger. De har en stuga vid en sjö. Så har de en brygga som går säkert 50 till 100 meter rätt ut i sjön. Då säger Jimmy att det är långgrunt. Men jag tänkte att det måste vara minst två meter. Jag kan dyka och plana ut. Men det var en halvmeter så jag skrapade upp hela magen och bröstet. Det var blod överallt. Men det är så fint där. Helt suveränt.

Åhus. Det har också att göra med fotbollsskolan som vi hade i Wä i Skåne. Efter träningarna åkte vi till Åhus. Den stranden där är som vilken Mallorcastrand som helst. Det var helt fantastiskt. De har en handbollsturnering där varje år. Den är ganska stor. Jag har ju inte varit överallt men det är den bästa stranden jag varit på i Sverige. Inget snack om saken.
Sen har jag en outsider också. Stockholms skärgård. Vi var på Fjäderholmarna för ett tag sedan. Suveränt. Men det är ju en helt annan skärgård med mer grönt och skog. 

Ha d' gott!