Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Den grå vardagen på hösten är rätt bra

Hösten är ingen kass årstid, tycker Glenn Hysén.Foto: NINA BERGSTRÖM / BERGSTRÖM NINA
”Den grå vardagen inte behöver vara så jäkla dålig”, säger Glenn Hysén.Foto: Hanna Brunlöf/GT

Nu börjar sommaren lida mot sitt slut och jag vet hur det brukar bli.

Vissa människor börjar klaga på vädret, eller att de ska återgå till arbetet.

Det är helt fel sätt att tackla sin vardag på tycker jag, för man kan nämligen ha det jäkligt gott inomhus också om man ersätter solen med lite levande ljus.

Dessutom ska man vara glad att man har ett jobb att gå till, det är inte alla som har det.

Jag såg ett inslag på nyheterna i morse. Det var någon psykolog som pratade om hur man ska tackla ångesten man kan uppleva nu när jobbet drar i gång efter semestern.

Vad är det frågan om egentligen? Man kan väl vara nöjd över att man har ett jobb och känna en stolthet i det i stället?

Det var inte jättelängesen jag själv var arbetslös och även fast det inte dröjde så länge innan jag hittade nytt arbete, så var den perioden ingen dröm direkt.

Nu är dessutom sommarvädret på väg bort, vilket vissa tycker är en skandal.

För mig är det precis tvärtom. Så länge man försöker se det positiva i allt så upptäcker man ganska snart att det finns en del fördelar med ett lite kyligare klimat.

Att gå på spa är till exempel mycket mysigare när det är kallt ute. Det är kanongött att ligga och plaska när det är kallt i luften.

Dessutom går det jäkligt bra att umgås med sina vänner inomhus. Man kan ju tända lite levande ljus om man tycker det känns lite för mörkt.

Det blir aldrig bättre av att klaga, håll er positiva. Vissa människor ska vara så jäkla djupa och övertänka allt – strunta i det säger jag.

Dessutom är hösten en kanonårstid om man som jag är en sportdåre, så fritidssysselsättningen är redan spikad, om man säger så.

Självklart måste jag ta hänsyn till Camilla också, men om hon inte har något särskilt att titta på någon kväll så vet både hon och jag att det vankas sport.

När det gäller internationell fotboll är Premier League favoriten och det är Liverpool som gäller i synnerhet.

Med den truppen de har så ser det ruggigt bra ut inför denna säsong och de är med och slåss om sex titlar. De hör verkligen hemma i toppen, det är inget snack.

Här hemma är det som bekant Blåvitt som gäller och de har dessvärre lite trubbel med skador på unga spelare som Paka, Rasmus Wikström och Noa Alexandersson. Det är jäkligt trist, men det är unga grabbar så de har tid att rehabilitera sig.

En frisk injektion i truppen som jag måste säga förvånade mig var Tobias Sana. Jäklar vilken intensitet och fart han har. Jag tror att han kan bli viktigt den kommande säsongen.

Sen ska man inte glömma ishockeyn eller, som snart drar i gång. Jag kommer följa Frölunda med intresse även detta år.

Kom ihåg att du alltid kan hitta något intresse som du kan ha roligt med även på hösten och vintern och kom ihåg att den grå vardagen inte behöver vara så jäkla dålig.

Den är till och med rätt så bra.

Ha d' gott