Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Att vara i Mexiko är kanon – jag är gärna här ett tag till

Glenn Hysén njuter av semestern i Mexiko.
Foto: TOMMY PEDERSEN

Jag och Camilla är just nu i Mexiko på semester och det är grymt.

Stränderna är löjligt bra och vi har varit och sett delfiner live ute på havet.

Man bara njuter.

Vi har varit här i fyra dagar och ska vara kvar i tio dagar till. Hittills har vi varit på tre ställen och förutom delfinerna har vi simmat med sköldpaddor.

Sedan har vi sett sjökor, som är så sjukt fula. De är som sälar med snablar. Om ni inte vet hur de ser ut så måste ni slå upp dem.

Det är mellan 27 och 35 grader varmt varje dag och det blåser också, så det blir inte outhärdligt. Det enda negativa med den tid vi har varit här är att Liverpool har spelat två matcher och att jag har missat båda två. De förlorade både mot Watford och Chelsea. Jag hade gärna sett matcherna, trots att Liverpool inte vann.

Vi försökte se på dem, men på barerna visar de bara spansk fotboll och mexikansk fotboll och brasiliansk fotboll. Nej, de får skärpa till sig. Men snart ska vi vidare till ett ställe där de har en sportbar där man kan se allt.

Jag har varit i Mexiko en gång tidigare, när min son Anton spelade med BK Häcken och vi var i Guadalajara. Då landade vi i Mexico City och sedan var det tio timmar i buss. Det var 40 grader varmt och ingen pool på hotellet. Det var olidligt. Jag var med som någon hjälpledare och lagen vi mötte körde över oss fullständigt. 

Den här gången är vi här med Sven-Åke och Kerstin, som vi brukar åka till Kap Verde med varje år. Vi spelar TP och kort på stränderna och det blir alltid en fajt. Sven-Åke är så kaxig ibland att jag blir irriterad, men just nu är det lugnt. Vi leder med 2–0.

Så fort man ser en palm så bara njuter man, och stränderna här är makalösa. Vi har sett stränder där tång sköljts upp och det ser inte så kul ut, men de allra flesta är helt fantastiska. Jag badar var femte minut och det är så jävla gött.

Men bo utomlands vill jag inte göra. Det här är kanon och jag kan utan tvekan vara här ett tag till, men i slutändan trivs jag alltid bäst i Göteborg.

Och en sak till: En Bloody Mary smakar vansinnigt gott på stranden.

Ha d' gott!