Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Julen är en tid då man bara kopplar av och tar det lugnt

”Julen är underbar. Det är en tid då man bara kopplar av, tar det lugnt och inte stressar upp sig för något – inte för att jag är en stressad människa. Men det är en tid av harmoni och glädje”, skriver Glenn Hysén.
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL

Julen har en stor plats i mitt hjärta.

Det är en tid då man bara kopplar av och tar det lugnt.

Allt är fantastiskt runt den här tiden – det är en tid då man sprider glädje.

Jag har två starka julminnen som sticker ur. Det första är när jag var runt åtta år gammal. Då fick jag ett fort med ett stort hus och en massa cowboys runtom kring huset.

Det andra minnet är från när jag var tolv år gammal. Då fick jag en skivspelare och Djungelboken på lp-skiva. Baloo var min största hjälte när jag var liten, vilken gubbe. Han är underbar. Jag minns hur glad jag var.

Det är julen för mig. Att sprida glädje och att uppfylla andra människors önskan. Jag minns när mina barn var små och de samlades runt granen och längtade efter att få öppna sina julklappar. Hur förväntningsfulla de var.

Jag brukade även klä ut mig till jultomten när mina barn var små, men de gick aldrig på det. Men jag gjorde det ändå, eftersom barnen tyckte det var kul.

Julen är underbar. Det är en tid då man bara kopplar av, tar det lugnt och inte stressar upp sig för något – inte för att jag är en stressad människa. Men det är en tid av harmoni och glädje.

Och maten ska vi inte prata om. Utan julskinkan på bordet så är det ingen riktig jul. Julskinkan måste finnas med, annars är det värdelöst. Jag var på en Liverpool-träff för några veckor sedan i Oslo och då var det en julmiddag. Utan julskinka. Inte en skinkbit på bordet.

Det är nummer ett. Sedan ska det givetvis även finnas köttbullar och janssons frestelse. Men skinkan är viktigast. Vi köpte en julskinka för en vecka sedan men den är redan uppäten.

Sedan är musiken underbar, jag njuter av julmusik. Jag kan inte alla låtar, men under juletid lyssnar jag på det överallt. I bilen, hemma. Mina två favoriter är ”Do they know it's christmas” av Band Aid och ”Driving home for christmas” med Chris Rea.

Så nu är hemmet inrett med några jultomtar, julbelysning och en julgran. Alla julklappar är inhandlade sedan några dagar tillbaka. Men om jag ska lyfta fram något negativt med julen, så är det just att handla julklappar.

Det är så mycket folk och sedan ska man stå och köa hur länge som helst. Nej tack. Men det måste göras, man kommer tyvärr inte undan det.

I år jobbar Camilla på julafton, så jag kommer att fira julen tillsammans med bland annat min son Tobias, hans fru Maria och hennes föräldrar. Det kommer att vara massa goa människor där så jag är övertygad om att det blir grymt.

Det är viktigt att vara med familjen på julafton och att inte vara ensam. Tyvärr finns det ju de som inte har någon och måste fira sin jul ensam. Det tycker jag är tragiskt.

Så se till att fira julen med någon du tycker om och skänk en tanke till de ensamma.

God jul.

Ha d' gott!