Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Att coronaviruset nu nått Göteborg gör mig orolig

Fyra fall av coronavirus har bekräftats i Västra Götaland.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL

När coronaviruset nu nått Göteborg börjar jag bli lite orolig.

Jag är aldrig typen som oroar mig, men det börjar bli läbbigt.

Jag hoppas att någon hittar ett vaccin till coronaviruset snabbt som attan.

Jag kan inte minnas senast jag var sjuk. Peppar, peppar men jag är aldrig sjuk och det är något som jag är oerhört tacksam för. Jag gör inget speciellt och har ingen mirakeldiet – jag vet inte vad det beror på. Jag har väl haft tur i livet.

Det är kanske det som har gjort att jag inte oroar mig så mycket när det är influensatider eller som nu med utbrottet av coronaviruset. Även om jag kan tycka att det är lite läbbigt, så är jag inte särskilt orolig.

Jag är aldrig den typen som oroar mig, händer det saker och ting så händer det aldrig mig. Så brukar jag resonera. Men när viruset nu har hittat till Göteborg så börjar det ändå bli läbbigt.

Man hör på nyheterna och läser varje dag om hur allt fler drabbas av viruset och dör. Hur coronaviruset når allt fler länder. Men jag har fortfarande ett avstånd till coronaviruset. 

Jag känner inte att det är någon panik. Samtidigt som jag har stor respekt för viruset, kommer jag inte ändra på min livsstil bara för det. Jag och min fru Camilla satt och pratade om coronaviruset för några dagar sedan, och det är inget roligt samtalsämne.

Det är allvarliga grejer som man ska ta på största allvar. Men det får inte bli hysteriskt. Jag kommer inte gå omkring med någon ansiktsmask, som man ser många göra. Det känns överarbetat.

Man får inte låta det påverka ens vardag. Jag flyger till Liverpool åtta-nio gånger om året för att se på fotboll. Det finns inte en chans i världen att jag ställer in en sån resa bara för coronaviruset, så än så länge sitter jag lugn i båten. 

På fredag åker jag till Mexiko tillsammans med Camilla på semester och har det gött.

Men jag hoppas att det går över fort och att någon hittar ett vaccin till coronaviruset snabbt som attan, innan det blir ännu värre.

Ha d' gott!