Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

Dagen är till för dem med dåligt samvete

I dag är det alla hjärtans dag. Det kan man fira med blommor, säger Glenn Hysén.
Foto: EMILIA OLOFSSON

Jag tycker synd om dem som måste ha en utvald dag för att visa romantik.

Man måste inte ha en anledning till att visa kärlek till någon man älskar.

Det finns bättre, riktiga högtider som jul eller midsommar. 

Att köpa blommor eller presenter för att visa kärlek till den som man bor ihop med och älskar ska man alltid kunna göra. Jag tycker det är löjligt att det ska vara en speciell dag, det känns ganska business. Det är nog ganska tråkigt för de partners som inte får någon uppskattning de andra 364 dagarna om året. Jag tror det handlar om någon med dåligt samvete som behöver en anledning – det säljs som fan just den dagen.

Jag kommer också köpa en blombukett hem till Camilla och det gör jag ganska ofta ändå. Men i grund och botten handlar det om att man alltid ska kunna göra det. Detta blir vår första alla hjärtans dag tillsammans som gifta, men jag tror inte hon är så noga med att fira det heller.

Det finns många bra sätt att hålla romantiken levande, och det behöver inte vara så himla komplicerat. Jag lämnar en lapp där jag skriver ”Jag älskar dig” och ett litet hjärta bredvid. Sen gömmer jag den i kylen, under kudden eller kanske i ugnen. Sen hittar Camilla den och vet att jag tänker på henne. Det är inga märkvärdiga saker.

Annars kanske jag föreslår att vi ska gå ut och käka en god middag kanske. Det behöver inte vara världens restaurang, sen behöver det inte vara McDonald's heller. Det handlar om att göra det som man inte gör varje dag. 

Annars är en riktigt bra högtid julen, den är en av de bästa. Det är mysigt att man träffas med familjen, sitter med barnbarnen och kanske kollar Kalle Anka. Visst, att man sett det hundra gånger men det är en mysgrej.

En annan riktig högtid är midsommar. Förhoppningsvis är det gött väder och vi sitter ute med vänner och bekanta. Sen vilka man firar med beror på vad folk har för scheman. Vi är inte så traditionsbundna på det viset. Ibland jobbar Camilla dygn och då blir det tråkigt.

Nästa stora högtid i år blir väl påsk och det vet jag inte varför man firar. Det är väl Jesus och gänget eller vad det var. När vi firar påsk käkar vi någon form av middag med någon familjemedlem eller så. När man var liten hade vi påskbrasor, då samlades alla och så slängde man in smällare i brasan. 

Nej, man kan verkligen säga att vissa högtider är överskattade. Men midsommar och jul, det är gött mys.

Ha d' gott!