Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Glenn Hysén

De får gärna sätta upp kameror överallt i stan

Glenn Hysén har fått nog av skadegörelse. Foto: LENNART REHNMAN / GT/EXPRESSEN

Nyligen repade någon upp hela sidan på min och Camillas bil och ibland ser man sönderslagna busskurer. 

Vad är det för fel på folk? 

Hårdare straff krävs – och övervakningskameror får de gärna sätta upp överallt. 

Jag vet inte vad jag hade gjort om jag hade fått syn på någon som hade sysslat med meningslös skadegörelse, men jag hade gått i taket, det kan jag säga. 

Det är så jävla onödigt bara, jag förstår inte vad de tänker med. Är de helt dumma i huvudet? 

Jag var i Liverpool när någon repade hela sidan på vår bil. Camilla fick syn på det när hon kom ut. Bakskärmen, båda dörrarna och framskärmen... det var över varje del på bilen och det är inte billigt. Visst, vi har ju försäkring, men försäkringsbolaget måste ju betala för det och vi får ta självrisken och det blir massa merjobb. 

Och pappersexercisen... man är väl inte grym på sådant direkt. 

Jag tror inte att incidenten har med mig att göra, ingen vet väl att det var min bil och den är inte märkvärdig på något sätt. En vanlig bil bara. Folk verkar ha för lite att göra, det är ju helt meningslös skadegörelse. En annan gång hade någon dunkat in backspegeln. Man kräks ju bara. 

Det handlar självklart inte bara om min bil och det finns mycket grövre brott i samhället, men det här känns bara så onödigt. Och folk som slår sönder busskurer, varför? Man undrar ju om de ligger och väntar mitt i natten så att ingen ska se dem. 

Jag har ingen aning om vilka som kan ha gjort det, men det är nog inga medelåldersmän direkt. Gissar att det är ungdomar mellan 15 och 18 år som håller på med sådan här skit. Man har ju svårt att se att det skulle vara någon 40-åring, de tänker förhoppningsvis ett steg längre. 

Det är bara materiella ting och det finns som sagt saker som är värre, men man blir lika irriterad ändå. Givetvis är det väldigt svårt att få fast någon för skadegörelse som ofta sker på natten, men det måste ut i tidningarna så att folk fattar och förstår konsekvenserna. 

Sedan vill jag se tuffare straff. Inte fängelse, men högre böter. Det måste svida lite. Om det är 20 000 i böter kanske man tänker efter en extra gång. 

Och fler övervakningskameror har jag inga som helst problem med. Jättegärna, en applåd, säger jag bara. Har man kameror så ser man ju vem som har gjort något. Jag skiter väl i om jag är med på bild, jag har inte tänkt ställa till med jävelskap. 

De får gärna sätta upp kameror överallt. Varför ska man vara orolig över att hamna på bild om man bara går förbi i två sekunder?  Kritikerna säger att det handlar om ens personliga integritet, men herregud, jag köper inte det. Har man inget att dölja är det ju lugnt. 

Men de som vänstrar kanske tycker annorlunda... 

Alla kameror kanske inte behöver vara i gång samtidigt, men de kan ha en avskräckande effekt precis som fartkameror.

Fler kameror gör att polisen kan lösa fler brott. 

Sätt upp dem bara! 

Ha d' gott