Frida Boisen. Foto: Ylwa Yngvesson
Frida Boisen.  Foto: Ylwa Yngvesson
Frida Boisen

Välj mångfald - och inte enfald!

Publicerad

Vad är det med makten i Sverige? Är de rasister? Har de svårt för kvinnor?

Eller är de bara stressade eller en smula lata?

För lika korkat som att ha styrelser bara med män, är styrelser utan mångfald.

Ändå ser vi maktens ansikten i Sverige speglade i siffror: En blek enfald. Inte en mångfald.

Expressen getinglogga
Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Drygt 400 maktmänniskor sitter inbjudna till aulan i Filmhuset i Stockholm, av Pontus Schultz stiftelse. På scen står Nöjesguidens VD Faje Gani:

- Jag hade sökt 120 jobb och inte fått ett enda. Jag blev så arg att jag ringde jag ett av ställena där jag inte fått komma på intervju och frågade varför min kompis Alex, ett år yngre och med sämre meriter hade blivit kallad på intervju. Han i andra änden sa "Men han hade andra kvaliteter". Då sa jag: "Vilka då? Alex finns inte. Jag hittade på hans namn och skickade in ansökan. Alex är jag - Faje". Han i andra änden blev så chockad att han slängde på luren.

Fajes berättelse är hemsk för att den är sann. Den är hemsk för att den berättar om vår nutid. Den berättar om Sverige. Den berättar om fördomar och om rädslor. Och ytterst om dumhet.

För det är korkat att bara anställa människor som ser ut som du själv. Med samma bakgrund som du. Med samma erfarenheter som du. Det är inte affärssmart. Det säger sig självt. Det säger också alla siffror. Enfald framför mångfald straffar sig.

Enligt Statistiska centralbyrån hade år 2014 drygt två miljoner svenskar invandrarbakgrund. Alltså, att antingen du själv eller båda dina föräldrar är födda utomlands. Och ungefär hälften av vår befolkning är kvinnor. Fortfarande står vart tionde börsbolag utan en enda kvinna i styrelsen. Hur många människor i våra styrelser och ledningsgrupper som har invandrarbakgrund vet knappt bolagen själva. För de flesta mäter det inte. Säkert ofta med de finaste föresatser. Det känns obekvämt. "Vi registrerar inte folks ursprung när vi anställer, däremot värdesätter vi självklart kompetenser som språkkunskaper" fnyste en chef åt mig en gång när jag ställde frågan.

Men alla chefer där ute. Ni behöver inte registrera själva. Vi är redan alla registrerade, genom folkbokföringen. Där står jag registrerad som en icke-invandrare, eftersom båda mina föräldrar är födda i Sverige. Bokaktuella programledaren Tilde de Paula Eby, min fina vän, står registrerad som invandrare.

Om du är en företagsledare, kan du göra som SVT, inleda ett samarbete med SCB. Skicka över en lista med de anställdas personnummer, utan förnamn och efternamn, för att få en siffra på hur många människor med invandrarbakgrund du har anställda på din arbetsplats.

Vi måste mäta, för att få till en förändring. Det är när vi ser siffrorna som maktstrukturer blir omöjliga att snacka bort.

Jag skriver det uppenbara, som alltid, när jag skriver om män, kvinnor och maktstrukturer i samhället: Jag hatar inte män. De flesta män jag känner är jämställda, kloka, smarta och alldeles fantastiska. Men. Det är kvinnorna jag känner också. Invandrade och icke-invandrade.

Vad jag vägrar att acceptera är att bara en del av samhället ska äga makten i vårt samhälle. Så kan vi inte ha det. Valet är ditt. Påverka din arbetsplats. Dina makthavare. Stöd mångfald. Inte enfald. Det räcker nu.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag