Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Frida Boisen

Frida Boisen: "Nu blir GT.se ännu bättre!"

GT:s mobila nyhetssajt bara fortsätter att växa. Nu är vi 68 procent större än morgontidningen! Foto: Ylwa Yngvesson

Nya rekordsiffror för GT i mobilen. Jättekul förstås. Hela 68 procent större än morgontidningen! Det är stort! Vi tackar för förtroendet. Vad har vi då rapporterat om på sajten veckan som gått?

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

# Rekordmycket pengar till sjukvården i väst. 600 miljoner mer än förra året. Samtidigt är vården mycket sämre än i fjol. Vården tar emot, behandlar och opererar färre patienter än då. Och vårdköerna växer. Mer än 7 000 patienter har väntat längre än vad vårdgarantin lovar. Och på akuten får man väntar i timmar utan att få träffa en läkare. Detta har GT:s Jimmy Fredriksson berättat om i veckan som gått.

Blev magsjuk

# Ettåriga Emmel som hade hög feber, blev kräksjuk av akuten. "Vi hamnade bredvid det jag kallar för kräkrummet", berättade mamma Jennicke Akinci. "Där fanns barn som hade magsjuka och de sprang in och ut och vi fick dessutom använda samma toalett som de barnen." Efter fem timmars väntan på läkare, drabbades Emmel av magsjuka. "Man undrar varför det bara finns en läkare på akuten? Och varför isolerar man inte barn med smittosamma sjukdomar som magsjuka?" undrade mamma Jennicke.

Kön blev för lång

# Akuten på Drottning Silvias barnsjukhus, hade inte plats för sjuåriga Alexander, som hade haft hög feber i flera dagar. "Jag gav upp när jag insåg att det var 34 barn före oss och bara en läkare" berättade pappa Bernt Kamras för GT.

Något är ruttet i den västsvenska vården. Och då menar jag inte att det är fel på alla sköterskor och läkare som jag vet kämpar med alla krafter för att ge den bästa vården de bara kan. Det här är ett solklart ledningsfel. När så många inte får den vård de är lovade. Trots ökade resurser.

Lita på att GT kommer att fortsätta granska vården i väst. Det är viktigt för oss.

Och vi behöver din hjälp! Fortsätt att tipsa oss. Berätta vad du vet! Berätta om hur du drabbats! Och berätta lika gärna om hjältedåden där vårdpersonal räddat ditt liv. Och du som jobbar i vården – tipsa oss om hur vården skulle kunna jobba smartare. Maila oss på: tips@gt.s.

Bäst på brott

# Vi har också fortsatt varit snabbast och bäst på de stora krimnyheterna veckan som gått. I torsdags kunde GT som första svenska media avslöja för våra läsare på mobil- och webbsajten att en 16-årig ung man erkänt kattmorden i Högsbo. TT, tidningarnas telegrambyrå, gav oss självklart cred på nyheten. Aftonbladet.se creddade GT på nyheten. Men inte GP. Lite lustigt blir det förstås när morgontidningskonkurrent GP hela 15 timmar efteråt... nyhetsflashar (!) om exakt samma nyhet. Eh. Alltså FEMTON timmar efteråt, betraktar jag inte samma uppgifter längre som mycket till nyhet...

Kronprinsessparet på besök

# Samtidigt satsar vi allt mer på tv på GT:s digitala plattformar. Varje dag kan du hitta nya filmklipp där våra reportrar är ute och berättar nyheter från hela Västsverige. Bland det mest klickade på GT:s tv i veckan som gick var kronprinsessparets gästspel på Läckö slott och i Göteborg. Samt reportern Anki Rauns intervju av Jörgen Johansson, den västsvenska politikern som jagade polisen med motorsåg, och som sedan blev beskjuten av polisen.

Att GT:s duktiga nyhetsteam fortsätter att vara bäst och snabbast med nyheter i väst är självklart det som avgör när läsarna väljer sin nyhetssajt i mobilen.

Hjälp oss gärna att bli ännu bättre!

Maila mig på frida.boisen@gt.se dina bästa nyhetstips och tankar om hur vi kan bli ännu mer angelägen för dig.

GT jobbar dygnet runt för att vara bäst på nyheter i Väst!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!