GT:s mobila nyhetssajt bara fortsätter att växa. Nu är vi 68 procent större än morgontidningen! Foto: Ylwa Yngvesson
GT:s mobila nyhetssajt bara fortsätter att växa. Nu är vi 68 procent större än morgontidningen! Foto: Ylwa Yngvesson
Frida Boisen

"Nu blir GT.se ännu bättre!"

Publicerad

Nya rekordsiffror för GT i mobilen. Jättekul förstås. Hela 68 procent större än morgontidningen! Det är stort! Vi tackar för förtroendet. Vad har vi då rapporterat om på sajten veckan som gått?

Expressen getinglogga
Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

# Rekordmycket pengar till sjukvården i väst. 600 miljoner mer än förra året. Samtidigt är vården mycket sämre än i fjol. Vården tar emot, behandlar och opererar färre patienter än då. Och vårdköerna växer. Mer än 7 000 patienter har väntat längre än vad vårdgarantin lovar. Och på akuten får man väntar i timmar utan att få träffa en läkare. Detta har GT:s Jimmy Fredriksson berättat om i veckan som gått.

Blev magsjuk

# Ettåriga Emmel som hade hög feber, blev kräksjuk av akuten. "Vi hamnade bredvid det jag kallar för kräkrummet", berättade mamma Jennicke Akinci. "Där fanns barn som hade magsjuka och de sprang in och ut och vi fick dessutom använda samma toalett som de barnen." Efter fem timmars väntan på läkare, drabbades Emmel av magsjuka. "Man undrar varför det bara finns en läkare på akuten? Och varför isolerar man inte barn med smittosamma sjukdomar som magsjuka?" undrade mamma Jennicke.

Kön blev för lång

# Akuten på Drottning Silvias barnsjukhus, hade inte plats för sjuåriga Alexander, som hade haft hög feber i flera dagar. "Jag gav upp när jag insåg att det var 34 barn före oss och bara en läkare" berättade pappa Bernt Kamras för GT.

Något är ruttet i den västsvenska vården. Och då menar jag inte att det är fel på alla sköterskor och läkare som jag vet kämpar med alla krafter för att ge den bästa vården de bara kan. Det här är ett solklart ledningsfel. När så många inte får den vård de är lovade. Trots ökade resurser.

Lita på att GT kommer att fortsätta granska vården i väst. Det är viktigt för oss.

Och vi behöver din hjälp! Fortsätt att tipsa oss. Berätta vad du vet! Berätta om hur du drabbats! Och berätta lika gärna om hjältedåden där vårdpersonal räddat ditt liv. Och du som jobbar i vården – tipsa oss om hur vården skulle kunna jobba smartare. Maila oss på: tips@gt.s.

Bäst på brott

# Vi har också fortsatt varit snabbast och bäst på de stora krimnyheterna veckan som gått. I torsdags kunde GT som första svenska media avslöja för våra läsare på mobil- och webbsajten att en 16-årig ung man erkänt kattmorden i Högsbo. TT, tidningarnas telegrambyrå, gav oss självklart cred på nyheten. Aftonbladet.se creddade GT på nyheten. Men inte GP. Lite lustigt blir det förstås när morgontidningskonkurrent GP hela 15 timmar efteråt... nyhetsflashar (!) om exakt samma nyhet. Eh. Alltså FEMTON timmar efteråt, betraktar jag inte samma uppgifter längre som mycket till nyhet...

Kronprinsessparet på besök

# Samtidigt satsar vi allt mer på tv på GT:s digitala plattformar. Varje dag kan du hitta nya filmklipp där våra reportrar är ute och berättar nyheter från hela Västsverige. Bland det mest klickade på GT:s tv i veckan som gick var kronprinsessparets gästspel på Läckö slott och i Göteborg. Samt reportern Anki Rauns intervju av Jörgen Johansson, den västsvenska politikern som jagade polisen med motorsåg, och som sedan blev beskjuten av polisen.

Att GT:s duktiga nyhetsteam fortsätter att vara bäst och snabbast med nyheter i väst är självklart det som avgör när läsarna väljer sin nyhetssajt i mobilen.

Hjälp oss gärna att bli ännu bättre!

Maila mig på frida.boisen@gt.se dina bästa nyhetstips och tankar om hur vi kan bli ännu mer angelägen för dig.

GT jobbar dygnet runt för att vara bäst på nyheter i Väst!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag