Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Frida Boisen

Den "lelle röe" har gått förbi gamla kolossen

GT.se har blivit störst i väst! I början av året var GT.se bara hälften så stor som GP.se. Men de senaste siffrorna visar att den lelle röe gått om den gamla kolossen - och nu är GT.se störst i Göteborg och Västsverige!

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Redan i går kunde jag med stolthet konstatera: Det finns en ny nummer ett i stan. Sedan förra veckan har GT.se fler besökare än GP.se.

Gissa om den nyheten slog ned som en bomb i den gamla GP-borgen.

Jag gissar att det blev krismöte hos morgontidningen. Vad annars kan ha föranlett att konkurrentens chefredaktör blev så stressad av detta trendbrott att hon kände sig tvingad att ljuga på en direkt fråga av sin egen reporter på tidningens sajt i går.

GP:s reporter frågade:

"Det påstås att GP.se tappat nästan 100 000 unika läsare sedan nyår, stämmer det?"

Cecilia Krönlein, GP:s chefredaktör svarar: "Nej". En direkt lögn.

Det korrekta svaret på frågan är: "Ja".

Allvarligt tycker jag det är att den högsta redaktionella chefen på en så etablerad tidning som GP ljuger på en rak fråga. Värt att notera är att Cecilia Krönlein samma dag på twitter förklarar apropå sitt utspel att hon "bara värnar att vara korrekta och sakliga - som i all nyhetsrapportering".

Ett enkelt tips Cecilia, i all välmening: vill man vara korrekt och saklig är det en bra idé att hålla sig till sanningen.

 Branschtidningen Dagens Media också lyfter upp att GT gått om GP och i samband med artikeln refererar till offentliga siffror hos KIA-index, den officiella mätvalutan för svenska webbplatser. Här kan du också själv granska jämförande grafer som visar att GT.se sedan förra veckan har fler unika besökare än GP.se. På mobilsajten har vi varit överlägset stora länge, något som också tydligt framgår om du går in på www.kiaindex.net och jämför gt.se med gp.se

Allt handlar förstås om att den som gör den bästa och mest angelägna journalistiken i Göteborg och Västsverige får flest läsare. Så enkelt är det.

Och jag garanterar dig: På GT:s redaktion på Kungstorget är det 100 procent som gäller! Våra nyhetschefer, reportrar och fotografer kämpar enormt varje dag! Den senaste veckan valde Susanne Hasselsjös son att på ett mycket starkt och berörande sätt exklusivt att berätta för GT:s reporter Maya Dahlén Persson om hur hans liv påverkats av att hans mamma sköts ihjäl i Högsbo i mars. Han vädjade också om att hans mamma inte ska ha dött förgäves och berättade om varför han tyckte att 17 års fängelse inte var ett tillräckligt hårt straff. GT:s Webbreporter Adrianna Pavlica har kunnat ge västsvenskarna senaste nytt först om det uppmärksammade mordet på Jens Janzon i Skoghall utanför Karlstad, ett fruktansvärt drama som många läsare följt på GT.se. Vi har också fortsatt att vara nyhetsledande när det kommer till att granska den organiserade brottsligheten i Göteborg.

GT.se fortsätter också satsa på sport. GT:s Stefan Nilsson var exempelvis enda västsvenska reporter på Frölundas första träningsmatch borta mot Växjö. Och som en parantes kan jag nämna att sporten har tredubblat sin trafik sedan i början av sommaren.

GT:s tv-satsning gör också fortsatt succé. Senaste veckan har vår nyhetstalkshow Göteborg Just nu bland annat gästats av Lisebergs vd Andreas Andersen, kocken Alexandra Zazzi och författaren Marcus Birro.

Och GT fortsätter sin kamp för att lyfta för oss viktiga frågor: som maten för våra äldre på äldreboendena. I veckan gick stjärnkocken Leif Mannerström ut i GT och dömde ut maten som våra äldre serveras på äldreboendena. Något som väckt starka reaktioner hos våra läsare.

En sak kan du vara säker på. GT:s redaktion jobbar dag och natt för att vara nyhetsledande i Göteborg och Västsverige. Och vi gör allt för att dygnet runt ge dig berättande som berör. Häng med oss! Fortsätt att tipsa oss på tips@gt.se eller direkt till mig på frida.boisen@gt.se. Vi behöver din hjälp för att fortsätta att vara bäst på nyheter i väst. Nu kör vi!