Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Frida Boisen

Boisen: "Det finns en ny nummer ett i stan"

Det finns en ny nummer ett i stan! Mediekartan i Göteborg har ritats om. En ny epok har startat. För nu kan jag med enorm stolthet konstatera: vår satsning på berörande, lokal journalistik har blivit en succé. I dag är GT.se är den största västsvenska nyhetssajten. Både på nyhetssajten och mobilsajten.

Detta är en krönika. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Det har varit en Davids kamp mot Goliat.

Den lelle röe, GT.se, var vid årets start hälften så stora på som GP.se. Vi hade knappt 300 000 läsare jämfört med konkurrentens knappt 600 000 läsare.

Men i början av året satte GT ut en ny kurs: Vi ville bli störst i stan på nätet och i mobilen. Vi rekryterade Västsveriges bästa webbreportrar och gav oss själva ett år att bli inte bara bäst, men störst, i Västsverige.

Nu. I dag. Bara ett drygt halvår in i vår nya digitala satsning är alltså GT.se redan långt om GP.se. Medan GT.se har ökat makalösa 77 procent procent sedan nyår, har morgontidningen samtidigt tappat nästan exakt 100 000 unika läsare.

Händeslerikt halvår

Vårt första halvår med nya GT.se har varit mycket händelserik. Vi har varit nyhetsledande på kriminaljournalistik. Vi är bäst i väst på att bevaka den organiserade brottsligheten i stan, vi var först och bäst på att berätta om vägpiraternas framfart i Västsverige, vi har i sommar granskat sjukvården i väst med #LexGT där vi fått ta del av många nära människoöden och berättande som berör. Vi har också haft kända profiler som först berätta i GT om livsomvälvande händelser. Som när fotbollslegendaren Ralf Edström valde att i GT berätta om kampen mot sin cancer. Vi har också rekryterat en rad nya lokala krönikörer som IFK Göteborgs lagkapten Tobias Hysén, hans pappa Glenn Hysén och inte minst Falköpingspolisen Anna-Lena Mann som varje vecka levererar krönikor som berör.

Vi har också lanserat ett dagligt tv-nyhetsprogam, Göteborg Just nu, som sänds varje vardag kl 15 från redaktionen vid Kungstorget i Göteborg. Bara de senaste veckorna har vi haft namnkunniga gäster som stjärnkocken Alexandra Zazzi, Lisebergs vd Andreas Andersen, Leif Mannerström, Torbjörn Nilsson, Marcus Birro, för att nämna några.

Det är bara början

Och vi har inte minst drivit en kampanj som lett till att Göteborg kommer att få folkomrösta om trängselskatten, till stort förtret för den rödgröna majoriteten i stan, som var totalt emot att folket skulle få säga sitt i frågan. GT har också bidragit till att öppna upp Göteborg. Med GT:s krav på politikerna lyckades vi för första gången få Kommunfullmäktige att webb-tv-direktsända sitt möte så att alla göteborgare kunde följa vad som hände när frågan om #votegbg skulle avgöras.

Och kära läsare. Det här är bara början på GT.se:s resa.

I höst planerar vi en rad nya spännande lanseringar. Tack kära läsare för att ni följer oss på GT.se! Det är vi så stolta och glada över. Och tack för att ni tipsar oss och hör av er! Fortsätt med det. Ring nyhetsdesken på 031-725 90 01 och tipsa oss på tips@gt.se Och mejla gärna mig frida.boisen@gt.se och berätta hur du tycker att vi kan bli ännu bättre.

Vi lovar att göra vårt absolut bästa för att fortsätta leverera Västsveriges bästa nyhetssajt. Varje dag. Häng med!