Christofer Byström

Christofer Byström: På lördag kan du bli en superhjälte

Turtles - mina barndoms idoler.

De skrattade åt mig när jag ville ha grädde på pizzan. 

Men det var precis vad min barndoms superhjältar hade. 

I helgen kan du klubba som superhjälte och samtidigt göra en god gärning.

I början av 90-talet ville jag helst av allt vara ninja, grön i ansiktet och ha ett skal på ryggen. Ordet muterad hade en självklar plats i mitt unga vokabulär och en av de största lärdomarna de där åren var att april inte bara var en månad, utan också namnet på en nyhetsreporter.

 Teenage Mutant Ninja Turtles, eller bara Turtles i folkmun, var mina hjältar. Allt började som serietidning, och blev senare också film. Men min fascination för hjältarna utgick framförallt från den tecknade tv-serie som på den tiden sändes på TV3 i Sverige.

 Jag drömde om Turtles, lekte med Turtles-gubbar i plast och var Turtles. Jo, jag och min vän Tomas byggde Turtles-vapen. Min favorit av de muterade sköldpaddorna var Donatello, därför hade jag en Bo (ett japanskt stavvapen i trä). Vi lekte bara, och slog aldrig någon på riktigt, vilket var tur då min bo var gjord av metall.

 Intresset för Turtles förde med sig en rad konsekvenser. Att svinga sig som en ninja i hyresrättsföreningens matthängare, och äta konstiga pizzor. För alla vet ju att skölppaddor älskar pizza. Särskilt den partyglada Michelangelo-turtlen, vars mest läskande slice var en med grädde på.

 Jag minns mycket väl den dagen då jag klev in på den lokala Pizzerian och bad om en pizza med just grädde på. Pizzabagarna skrattade och förklarade att någon sådan pizza hade de inte. Jag gick besviken ut genom dörren, då helt ovetande om att jag några veckor senare skulle få smaka kombinationen på en hemlagad pizza. Än i dag kan jag bli läskad av tanken på en pizza med grädde, trots att jag vet hur vidrigt det faktiskt smakar.


På lördag har du chansen att bli superhjälte i dubbel bemärkelse. Det är Superhjältefest med maskerad i klubbmiljö på Kontiki. All vinst från entrén går oavkortat till Cancerfonden. Så betala och bli en hjälte på riktigt.

FAKTA

BYSTRÖMS LISTA:


1 ATT VINNA PÅ LISEBERG.
Jag har spelat många gånger, men aldrig lyckats vinna en endaste liten chokladsmula. I söndags betalade jag för två spel. Först vann jag en gigantisk Schweizer nöt, och på spel nummer två en enorm Toblerone. Nu vet jag inte riktigt hur jag ska förhålla mig till en sådan storvinst.

2 BRITTA PERSSON.

Britta Persson gör rak men ändå intressant pop med fina melodier. Framförallt "Meet a bear". En fantastiskt låt som förtjänar att bli större än vad den faktiskt är. I morgon lördag ser du henne live i Stadsteaterns Foajébar.

3 AEROPRESS.

Ett mycket trevligt alternativ, eller i mitt fall ett komplement till espressomaskinen, är aeropressen. Två plaströr som gör fantastiskt kaffe på kort tid. Så släng ut kaffebryggaren nu!

4 "DUM AV DIG".

Den andra halvan av Snook släppte nyligen sin solodebut. Singeln "Dum av dig" är en riktigt skön och dansant soulpopdänga. Att Daniel Adams-Ray sedan har snott melodin från George Harrisons "Got my mind set on you", gör ingenting.

5 SWINDIE.

Vad är det? Det är en förkortning på svensk indie. I helgen satsar man hårt på indiemusik från Sverige på Extra Indies Swindienight på Styrbord Babord och Indiedisco på Jazzhuset.
Glöm för tusan inte musiken till Mega Man. Så överlägset bra!!! /JSvar: Skulle jag aldrig glömma. Fick inte plats med det i texten senast bara. Klassisk tv-spelsmusik.

MEJL FRÅN LÄSARE:


Glöm för tusan inte musiken till Mega Man. Så överlägset bra!!!
/JOHANNES
Svar: Skulle jag aldrig glömma. Fick inte plats med det i texten senast bara. Klassisk tv-spelsmusik.
/CHRISTOFER