Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Christofer Byström

Christofer Byström: Nu är äntligen sommaren här

Varje år i mitten av maj går jag ut och hävdar att sommaren är här. 

I år är inget undantag. 

Kanske ska du fira det hela med att gå på barnkalas med alkohol och fiskdamm?

Nej, självklart har inte alkohol något att göra på ett barnkalas. Så förhoppningsvis har du aldrig blivit inbjuden till en fest med fiskdamm och sprit i din barndom.

 Men i kväll fyller klubbarrangören Tur & Retur 1 år. Det firar de med en stor fest på Jazzhuset med dj:s och liveband. Enligt Tur & Retur ska deras ettårsjubileum firas " likt födelsedagskalaset du aldrig blev bjuden på som barn med kombinationen av alkohol, ballonger, fiskedamm och himmelsk gräddtårta". Det är korrekt, ett sådant kalas blev jag aldrig bjuden på.

 Men för alla ni som faktiskt skiter i Tur & Retur, och som inte är sugna på barnkalasstämning så finns det annat att fira i helgen. Liseberg drar till exempel i gång med sina klassiska konserter. Först ut på Taubescenen är Moneybrother, som följs av både Meja och Ebbot Lundberg.


Sommaren på Liseberg är kanske bättre än på länge. Nej, jag tycker inte att Ringo Starr är världens coolaste Beatles-medlem, och helt ärligt så känns väl All Starr Band som ett ganska trött koncept? Men, han var trots allt en medlem i Beatles. Så bara att han kommer till Liseberg i sommar är såklart häftigt. Men man bör heller inte missa Bryan Ferry, eller världens bästa liveband, Bob Hund, för den delen. Sommaren på nöjesfältet är också utmärkta förfestkvällar. Så börja fira konsertöppnandet redan i kväll.

 Men allra mest, och i vanlig ordning någon gång i maj, firar jag att sommaren är här. För i Göteborg börjar sommaren när den somrigaste av sommarklubbarna drar i gång, nämligen innegården Backyard på Magnus & Magnus. I helgen är det dags för smygpremiär, om vädret tillåter.


Visst, i sommar kommer det att dyka upp en rad andra trevliga innegårdar, altaner och uteserveringar med mängder av feta happenings och löften om fester med internationell känsla och allt vad det är. Trevligt, absolut. Men det är något speciellt och unikt med klassiska Backyard. Och för att ingen ska missa, så påminner jag varje år.

 Det är trots allt Göteborgs säkraste sommartecken.

FAKTA

Mejl från läsare


Hej vet du när innegården på M2 öppnar?
Hälsningar Annelie

Svar: Hej, ursäkta att svaret dröjde. Men jag väntade på rätt tillfälle och nu vet jag. Backyard på M2 har smygpremiär nu på fredag (den 13:e) om vädret tillåter. Må väl!
//Christofer