Christofer Byström

Christofer Byström: Musikfest - både på varvet och till havs

I helgen invaderas Göteborgs gator av löpare från alla världens hörn. 

Men det är ute till havs som den viktiga festen huserar. 

Knarrholmen 2011 är nämligen en av de mest geniala idéer Göteborg sett sedan Way Out West.

Nästan 60000 löpare ställer sig på startlinjen till helgens halvmara i Göteborg. Det innebär att löpare från hela världen kommer till stan. Från 44 länder för att vara exakt. Så räkna med mycket folk. Längs varvet finns förutom löpare också en mängd platser där underhållning och musik står på schemat. Folkfest -  såklart.

 Men för er som verkligen "gillar" musik och musikfester så drar Knarrholmens Festivalhelg 2011 i gång på Knarrholmen i Göteborgs skärgård i dag. En helt ny musikfestival som under två dagar lockar med stugor, fest, mat, fin natur och livemusik i massor från två scener.

 Trevliga popakter som Marit Bergman, Anna Järvinen, Palpitation, Syket, JJ, The Naima Train och många fler uppträder 12 minuter med båt från Saltholmen. Räkna med en av årets största succéer.


 För på samma sätt som Göteborgs nya stolthet festivalen, Way Out West, är genial i sitt upplägg som stadsfestival där stans klubbar har en viktig del i festen -  på samma sätt är Knarrholmen genial i sitt upplägg med en popfestival på en liten naturskön skärgårdsö bland klippor och semesterstugor, där känslan av läger och gemenskap lär dominera. Det är skarpsinnigt att låta popfans från hela Sverige sitta fast på en ö tillsammans i en hel helg. Räkna med att folk snart kommer längta tills nästa år. Räkna med att Knarrholmens Festivalhelg kommer tillbaka.

 I vilket fall verkar det trots Göteborgsvarvet vara havet som är temat för helgen. För även Brännö bjuder på livemusik och dj:s i helgen, då Brännöfestivalen 2011 huserar på den välkända bryggan på lördag. Men orkar man inte åka så långt för att få uppleva havet så är det pirattema på nattklubben Valand redan i kväll i samband med att nya "Pirates of Caribbean"-filmen nu går på bio.

 Simma lugnt!

FAKTA

Mejl från läsare


Hej på dig!
Tror att Backyard som du skrev skulle öppna var stängt i fredags. Var förbi där. Vet du om de kör igen på fredag?
Linnea

Svar: Ja, vid dåligt väder har de svårt att hålla öppet under den bara himlen. Men de försöker nu till helgen igen.
C