Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Christofer Byström

Christofer Byström: Fullt ös i Göteborg hela sommaren

Elefanterna märks visserligen mest i sommar - men utan myrorna faller Göteborg. 

Gå Ut tar sommarlov - men glömmer inte guldkornen för det. 

Det är utan tvekan elefanternas sommar i Göteborg. Redan på tisdag startar världens största popband, Coldplay, elefanternas marsch med en spelning i Azaleadalen som då står värd för Where The Action Is-festivalen där också Glasvegas, Bright Eyes, Sahara Hotnights med flera gästar.

 Om en vecka kommer Iron Maiden till Ullevi, och bara dagar efteråt spelar The Big 4 med Metallica i spetsen på samma arena. Lägg där till Toto, Roxette, Europe, Ice Cube, Dolly Parton, Kanye West, Pulp, Prince och Way Out West, så förstår ni nog varför man inte kan undgå elefanterna den här sommaren. His Royal Purpleness i Slottsskogen kan för övrigt vara det mest färgsprakande som hänt Göteborg sedan Håkan Hellström startade sin solokarriär.

 Men viktigast för Göteborg i sommar är kanske alla mindre arrangemang som ständigt pågår på stans alla barer och i olika festlokaler, och som håller stan kokande.

 Sommarklubberan är här och det finns något för alla. Avenyn, Hamngatan, Port Du Soleil med mera, för dig som gillar breda stora folkmyllrande partyn.

 Själv föredrar jag till exempel det som händer på lilla Magnus & Magnus där de somriga känslorna blomstrar nästan alla dagar i veckan med olika klubbar. Framförallt tror jag på Klara Grapes nya klubb Bakgår'n, där rock n roll, pop, country och livemusik ska förgylla tisdagarna.

 Glöm för allt i världen heller inte bort det som kan komma att bli Göteborgs bästa klubbkvällar genom tiderna - alla Villafester på Villa Belparc. Vid fyra tillfällen i juli förvandlas villan och uteserveringen i Slottsskogen till enorma hemmafester med poolpartyn, studsmattor, grill och fina bokningar som till exempel I Blame Coco, Kristian Anttila, Adrian Lux med flera. Våga inte missa det.

 Gå Ut tackar för i vinter och vår och tar nu sommarlov. Men jag tror och hoppas att ni har så ni klarar er ett tag ändå!

 Simma lugnt!